Ditëlindja e Skënderbeut, Heroi Kombëtar i shqiptarëve

Sot, shënohen 619 vjet nga lindja e heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, një nga gjeneralët më të mëdhenj të kohës.

Gjergj Kastriot Skënderbeu dhe aleanca e ngushtë me Alfonson V të Aragonit

Më 26 mars të vitit 1451, Gjergj Kastriot Skënderbeu lidhi një aleancë me mbretin e Napolit, Alfonson V të Aragonit (1396-1458).

Përkujtohet Mit’hat Frashëri në 144-vjetorin e lindjes

Muzeu Historik Kombëtar kujtoi sot, në 144-vjetorin e lindjes, politikanin, shkrimtarin e diplomatin shqiptar Mit’hat Frashëri.

Aleksandër Moisiu, aktori gjenial që mahniti botën me zërin dhe interpretimin e tij

Më 23 mars 1935 ndërroi jetë aktori me origjinë shqiptare, Aleksandër Moisiu.

113 vjet më parë botohej në Sofje gazeta “Liri e Shqipërisë”

Kjo gazetë ishte një e përjavshme me karakter politik, shoqëror dhe kulturor.

Sabiha Kasimati shkencëtarja e parë shqiptare, u ekzekutua nga regjimi komunist

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot, biologen dhe shkencëtaren e mirënjohur shqiptare, Sabiha Kasimati (15 shtator 1912 – 26 shkurt 1951)

Norbert Jokl, një ndër themeluesit e albanologjisë

Më 25 shkurt të vitit 1887 lindi Norbert Jokli, albanolog austriak, gjuhëtar dhe mik i madh i shqiptarëve

Sevasti Qiriazi, nismëtarja e organizimit të arsimit shqiptar për femra

Muzeu Historik Kombëtar ka përkujtuar sot 153 vjetorin e lindjes së nismëtares së organizimit të arsimit shqiptar për femra, Sevasti Dako Qiriazi.

Përkujtohet Lef Nosi, firmëtari i pavarësisë i eliminuar nga regjimi komunist

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot firmëtarin e pavarësisë, filatelistin, poliglotin, arkivistin, etnografin dhe politikanin shqiptar Lef Nosi (9 prill 1877-15 shkurt 1946).

Dom Jak Bushati, kleriku i masakruar

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot klerikun e masakruar nga regjimi komunist, Dom Jak Bushatin.