Pushtimi i Durrësit dhe harta “3D” e bregdetit shqiptar e bërë nga gazeta austriake

Artikulli i botuar, më 2 prill 1916, mban titullin “Pushtimi i Durresit”

Dom Nikollë Gazulli, kleriku poliglot që u vra pa gjyq

Aleksandër Xhuvani e ka quajtur Gazullin si “Babai i toponimisë shqiptare”

Fundi i merituar i kriminelit nazist Adolf Eichmann

Eichman u lind, 117 vjet më parë, 19 mars 1906. U kap nga MOSSAD. U var më 1 qershor 1962 në Izrael

Golda Meir, “Zonja e Hekurt” e Izraelit

54 vjet me pare, me 17 mars 1969 ajo u be e para kryeministre grua e Izraelit dhe e vetmja deri me sot.

Jusuf Vrioni, përkthyesi i famshëm i Kadaresë u arrestua si agjent i Francës

U dënua me 15 vjet heqje lirie në burgun famëkeq të Burrelit. Pas lirimit, u internua në Fier.

“Edhe ti, Brut!” – 2067 vjet më parë u vra Jul Çezari

Diktator, leader, Cesari perben simbolin e pushtetit absolut. Vrasja e tij, simbolin e komplotit politik.

Faik Konica, pikë referimi e kulturës sonë moderne

Sot, kujtojmë 148-vjetorin e lindjes së Faik Konicës (15 Mars 1875-15 Dhjetor 1942), shkrimtar, kritik letrar, publicist, eseist, përkthyes

Dr. Dorian Koçi: “Dielli” që lindi në SHBA dhe që ngriti lart idenë kombëtare!

“Dielli” ishte gazeta e shoqatës “Besa-Besë” dhe editori i saj i parë ishte Fan Stilian Noli

Abraham Linkoln, Presidenti më i admiruar në SHBA

Jeta e tij i ngjan vetë Amerikës; nga fëmije i lindur në kasolle, u bë presidenti XVI i SHBA

Gjermanët dhe vera, një lidhje dashurie e përjetshme

Shishja më e vjetër që përmban verë të lëngshme, e zbuluar në Gjermani daton midis viteve 325 dhe 350 pas Krishtit.