105 vjet më parë, Fanny Kaplan i bëri atentat Leninit

Atentati kundër Leninit: 30 gusht 1918. Fanny Kaplan qëlloi Leninin pas një mitingu në fabrikën e Mikhelson.

Meyer, gjuhëtari që provoi se gjuha shqipe i përket familjes indoevropiane

Muzeu Historik Kombëtar përkujtoi gjuhëtarin gjerman, studiuesi i gjuhëve indoevropiane Gustav Meyer

Nënë Tereza, Shenjtorja shqiptare e Mirësisë!

Më 26 gusht 1910, lindi Anjezë Gonxhe Bojaxhiu (1910-1997), e njohur si Nënë Tereza.

Ihsan bej Toptani, doktori që organizoi Mbledhjen e Mukjes

Më 25 gusht 1908, u lind Ihsan bej Toptani, një nga figurat më enigmatike të Luftës së Dytë Botërore.

39 vjet më parë, Franz Josef Strauss vizitonte Shqipërinë komuniste

Më 18 gusht 1984, kryeministri i landit të Bavarisë, Franz Josef Strauss, vizitoi Shqipërinë komuniste.

Petro Nini Luarasi, dëshmori i gjuhës shqipe!

Si sot, më 17 gusht 1911, Petro Nini Luarasi vdiq i helmuar nga Xhonturqit dhe Patriarkana e Stambollit.

58 vjet më parë nisi këmbimi i “Lekut të vjetër” me “Lekun e ri”

Më 16 gusht të vitit 1965, filloi këmbimi i monedhës së vjetër lek me monedhën e re lek

Si shpëtoi Perëndimi, 103 vjet më parë!

Lufta Ruso-Polake në 1903. Polakët të udhëhequr nga Pilsudski ndaluan Ushtrinë e Kuqe.

“Zëri i Lirisë” Musine Kokalari, 20 vjet burg dhe 22 vjet në internim

Sot, përkujtojmë 40-vjetorin e ndarjes nga jeta të shkrimtares Musine Kokalari

Mbretëresha Geraldinë, promovuesja e emancipimit të grave shqiptare

Si sot, 108 vjet më parë më 6 gusht 1915, u lind në Budapest Mbretëresha e ardhshme e Shqiptarëve