Margariti: Lajm i shkëlqyer zgjedhja e Shqipërisë si anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s

Ministrja e Kulturës falënderoi çdo anëtar të UNESCO-s që besoi në punën e Shqipërisë.


Ministrja e Kulturës, Elva Margariti e cilësoi një lajm të shkëlqyer zgjedhjen e Shqipërisë si anëtare në Bordin Ekzekutiv të UNESCO-s.

Margariti falënderoi çdo anëtar të UNESCO-s që besoi në punën e Shqipërisë.

“Një lajm i shkëlqyer që vjen nga Parisi, ku me 134 vota Shqipëria u zgjodh anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s për periudhën 2023-2027, struktura më e lartë ekzekutive e organizatës”, theksoi Maragriti.

Ministrja Margariti përgëzoi gjithashtu ministrin për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani dhe gjithë stafin e MEPJ, ambasadoren e Shqipërisë në UNESCO, Besiana Kadare.

“Të gjithë punuan me rigorozitet në përmbushje të konventave ndërkombëtare në ruajtjen e trashëgimisë kulturore”, tha Margariti.

Shqipëria u zgjodh dje anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s për periudhën 2023-2027.

Shqipëria u bë pjesë e UNESCO-s 65 vjet më parë. Kodiku i Purpurt i Beratit, që daton në shekullin VI dhe është i shkruajtur në pergamenë të purpurt, Kodiku i Artë (Codex Aureus) i cili i përket shekullit IX dhe është i shkruajtur në pergamenë me shkronja ari, si dhe Liqeni i Ohrit, Lumi i Gashit, Rrajca, Berati, Butrinti dhe Gjirokastra janë pasuritë shqiptare që janë pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

🇦🇱Shqipëria, anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s!

🗣️ Një lajm i shkëlqyer që vjen nga Parisi, ku me 134 vota…

Posted by Elva Margariti on Wednesday, November 15, 2023

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.