Margariti: Lajm i shkëlqyer zgjedhja e Shqipërisë si anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s

Ministrja e Kulturës falënderoi çdo anëtar të UNESCO-s që besoi në punën e Shqipërisë.

Buxheti 2024 për kulturën, Margariti: 14% më i lartë krahasuar me 2023-in

Ministrja e Kulturës,: Prioriteti kryesor në fushën e artit dhe kulturës mbetet “Strategjia Kombëtare teKulturës 2019-2025”.

Margariti: Zbulohet në Durrës një mozaik i periudhës së hershme perandorake romake

Ky mozaik, i përbërë nga gurë ngjyrë blu të errët dhe të bardhë ku paraqiten figura gjeometrike dhe floreale, i përket fundit të shekullit I

Margariti: Ekspozita “Brez pas brezi”, reflektim për të ardhmen e trashëgimisë kulturore

Një ekspozitë për ata që kanë sakrifikuar dhe vazhdojnë të sakrifikojnë, e cilësoi drejtoresha e përgjithshme e IKTK-së, Klesta Qirici.

Margariti: Mësonjëtorja, një film-simbol i përpjekjes për dije!

Ministrja e Kulturës: Homazh për të gjithë dëshmorët e gjuhës shqipe

Margariti: Rikthehen ekspeditat arkeologjike në Bushat dhe Koman!

Instituti i Arkeologjisë dhe Universiteti i Varshavës, Poloni, nisën projektin kërkimor në qytetin antik në Bushat

Margariti: Më shumë se 173 mijë vizitorë në muze, nga janari në korrik

Në 2021 ka patur 49,141 vizitorë, në 2022 pati 124,694.

Margariti: Kalatë, pikat më të vizituara nga turistët

Në janar- korrik 2022 kalatë u vizituan nga 63 731 persona

Margariti: Projekt për ndërhyrjen në Kishën e Profetit Ilia në Bual, Përmet

Kisha e Profetit Ilia në Bual të Përmetit ka nevojë për ndërhyrje emergjente për t’i shpëtuar rrënimit të saj.

Margariti: Një koleksion i pasur i regjisorit Kristaq Dhamo i shtohet Arkivit të Filmit

Një pasuri e vyer e regjisorit Kristaq Dhamo, i cili ndërroi jetë një vit më parë, i shtohet Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit.