Prof.dr. Adrian Civici: Mesjeta, pararendëse e një sistemi monetar të mirë organizuar

“Lindja, sfidat dhe krizat e para të sistemit bankar në qytetet mesjetare italiane, franceze, spanjolle, belge, etj., në shek. XIII-XV”

Akad. Skënder Gjinushi: Monedha është dëshmia me informacionin më të koncentruar

Konferenca për numizmatikën në Mesjetë do të ndihmojë për të sqaruar e ndriçuar çështje të shekujve të Mesjetës.

Prof.dr. Gëzim Hoxha: Dy monedha mesjetare nga gërmimet në qytetin e Lezhës

Nga gërmimet arkeologjike të vitit 2009 në Lezhë kanë dalë disa materiale arkeologjike dhe dy monedha mesjetare.

Zgjidhen tre anëtarë të rinj të Akademisë së Shkencave

Pas votimeve u shpallën tre fituesit për titullin akademik: prof. Adem Bunguri; prof. Anila Hoda dhe prof. Valter Memishaj

Ismail Kadare: Mbrojtja e hebrenjve bën pjesë në thesarin e Shqipërisë!

Videomesazh i akademikut Ismail Kadare drejtuar konferencës solemne të studiuesve shqiptarë dhe hebrenj kushtuar Ditës së Kujtesës dhe 31-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Shtetit të Izraelit

UEAA shpall “Best Scientific Abstract Prize 2022”, akademikët shqiptarë në krye të listës

Akademia e Shkencave uron fituesin e vendit të dytë akad. Nazim Grudën dhe të nominuarit akademik Ilia Mikerezin dhe prof. Anila Hodën

Dy popuj me fat të ngjashëm në histori

Kumtesë në konferencën kushtuar 31-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Shtetit të Izraelit, organizuar nga “Israeli House of Albania”

Presidenti i World Zionist Organization, Yaakov Hagoel, “Nderi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Ky është delegacioni i nivelit më të lartë që ka vizituar ndonjëherë Shqipërinë nga Shteti i Izraelit.

Perspektiva per studimin e Holokaustit

Fjala në konferencën shkencore ndërkombëtare me temë “Shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore”

Shqiptarët e Kosovës dhe hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërorë

Fjala në konferencën shkencore ndërkombëtare me temë “Shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore”