Paraqitje panoramike dhe kronologjike të ndihmesave të Jakov Xoxës për çështje të teorisë së letërsisë

Në veprimtarinë krijuese-mendore të Jakov Xoxës pjesa studimore e saj është më pak e njohura

Akad. Skënder Gjinushi: Vepra e Jakov Xoxës ka një rëndësi historike!

Akademia e Shkencave organizoi një konferencë në përkujtim të 100-vjetorit të lindjes së shkrimtarit dhe studiuesit Jakov Xoxa

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje, as shuarje të ASA, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë: Fuqizohet liria akademike dhe rritet bashkëpunimi në kuadër të studimeve albanologjike.

Gjykata e diktimit në persiatjet për kontroll kushtetues

Me rastin e 10 Majit, Ditës së Drejtësisë, në 110-vjetorin e krijimit të Gjykatës së Lartë

Akad. Nazim Gruda: Kemi një traditë të pasur fermerësh të vegjël!

Forumi shkencor “Risitë për një zhvillim të qëndrueshëm të bujqësisë në Lituani dhe Shqipëri”.

Risitë për një zhvillim të qëndrueshëm të bujqësisë në Lituani dhe Shqipëri

ASHL dhe ASHSH e kanë prioritet zhvillimin bujqësor, duke përfshirë ndikimin teknologjik-shkencor

Eno Koço, dirigjenti dhe muzikologu i shqiptarëve

Fjala e kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi

Shkencëtarja shqiptare prof. Fioralba Cakoni, vlerësohet nga Universiteti Shtetëror i Nju Xhersit

Shoqëria për Matematikën Industriale dhe të Aplikuar (SIAM) e vlerëson prof.Cakonin mes 26 anëtarëve të nderuar të komunitetit

Akad. Vasil S. Tole: Mbi dosjen e polifonisë me iso, në UNESCO

Reagim ndaj pretendimeve të një emisioni televiziv i ngritur mbi të pavërteta absolute

Akad. Vasil Tole: “Antologjia e kompozitorëve të rinj të Kosovës”, një ngjarje kulturore

Komisioni i Përhershëm i Artit dhe Trashëgimisë Kulturore, pranë Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, organizoi promovimin e botimit (partiturë) “Antologji e kompozitorëve të rinj të Kosovës” (në vitet 2000-2020).