Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje, as shuarje të ASA, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë: Fuqizohet liria akademike dhe rritet bashkëpunimi në kuadër të studimeve albanologjike.


Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi në konferencën e shtypit të organizuar sot në Akademinë e Shkencave e për vendimin e Qeverisë për rikthimin e Akademisë së Studimeve Albanologjike theksoi se:
Institutet deri dje në përbërje të ASA-s, siç shprehet ligji, nuk varen, por bëhen pjesë e rrjetit kërkimor akademik, duke administruar vetë buxhetin dhe vendimmarrjen.

Në këtë aspekt fuqizohet liria akademike dhe rritet bashkëpunimi në kuadër të studimeve albanologjike.

Bashkëpunimi për tri projektet madhore në albanologji ka provuar se bashkimi është zgjidhja për të realizuar misionin e intitucionit tonë.

Kalimi i Akademisë së Studimeve Albanologjike nga një institucion në varësi të Qeverisë në sistemin e Akademisë së Shkencave është kalim prej varësisë politike në autonomi akademike.
ASA dhe institutet e saj shkëputen nga mbikqyrja e ekzekutivit pra Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve dhe do të ushtrojnë veprimtarinë e tyre shkencore si njësi të kërkimit shkencor pranë Akademisë së Shkencave e Shqipërisë.

Begaj pret kryeparlamentarin bullgar: Korridori 8 do të rrisë shkëmbimet tregtare dhe turizmin

Presidenti Bajram Begaj pret kryetarin e Asamblesë Kombëtare të Republikës së Bullgarisë, Rosen Zhelyazkov.

Global 360

Agjencia e Statistikave, SHBA partneri kryesor për eksportet e Kosovës

Në janar të këtij viti, vlera e mallrave të eksportuara me vendet e botës arritën në 20.1 milionë euro, ose…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“Mes frikës dhe frymëzimit”, Maks Velo në studion time!

"Maksi qeshi, duke më thënë: Po të rrëfej diçka që s’ia kam thënë askujt më parë..."

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Begaj pret kryeparlamentarin bullgar: Korridori 8 do të rrisë shkëmbimet tregtare dhe turizmin

Presidenti Bajram Begaj pret kryetarin e Asamblesë Kombëtare të Republikës së Bullgarisë, Rosen Zhelyazkov.