“Këmbëkryq me Ndërkombëtarët”, Zingraf: Ja këshilla që mora nga ambasadori i Suedisë

Peter Zingraf foli mbi eksperiencën e tij në Shqipëri si ambasador dhe si qytetar


Nisi dje “Këmbëkryq me Ndërkombëtarët” një format diskutimi që sjell para të rinjve përfaqësues të lartë të ambasadave dhe organizatave ndërkombëtare në Shqipëri, për të folur “këmbëkryq”.

I ftuari i parë i këtij formati ishte ambasadori i Gjermanisë në Shqipëri, Peter Zingraf.

Në një bisedë miqësore me ta, Zingraf foli mbi eksperiencën e tij në Shqipëri si ambasador dhe si qytetar, u tregoi të rinjve sa shumë e do Shqipërinë ai dhe bashkëshortja e tij, si i kalojnë ata fundjavat duke ecur e njohur me shtigjet dhe malet e vendit tonë.

Kur u pyet se cilat janë gjërat që i pëlqejnë më shumë nga Shqipëria ai përmendi natyrën dhe ushqimin, si dy gjërat kryesore.

Gjatë bisedës ai tregoi se si para 4 vitesh kur sapo kishte ardhur në detyrë, i kërkoi një këshillë ambasadorit të Suedisë në Shqipëri i cili po mbyllte mandatin e tij. Këshilla që mori prej tij ishte “Fol sa më shumë me të rinjtë”, dhe vetë Zingraf tha se është munduar ta ndjekë atë këshillë gjatë këtyre viteve, prandaj organizoi këtë takim me të rinjtë e pranishëm, edhe pse së shpejti do të mbyllë mandatin e tij në Shqipëri.

Ai theksoi rëndësinë e të rinjve në një vend si Shqipëria dhe zhvillimin që ata kanë sjellë e sjellin çdo ditë në shoqëri.

Zingraf u pyet nga të rinjtë mbi eksperiencat më të bukura në Shqipëri, mbi lidershipin dhe se si mund të bëhesh një lider i mirë, mbi sfidat e të qenit ambasador, mbi marrëdhëniet me familjen dhe mbështetjen e tyre gjatë misionit të tij si ambasador, etj.

Ky format diskutimesh ka si qëllim t’i “zhveshë” këta figura nga pozicioni i tyre zyrtar e t’i sjellë ata para të rinjve si individë, si njerëz dhe qytetarë.

Ky projekt implementohet nga organizata Qendra për Ekselencë Destiny (DCE) në bashkëpunim me Kongresin Rinor Kombëtar dhe bashkinë Tiranë, për programin Tirana EYC 2022. /ATSH

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…