Margariti: Masterclass-i me Ermonela Jahon, shkollë e gjallë profesionale dhe jete

Në mjediset e TKOB-së u mbajt konferenca për shtyp për masterclass-in me sopranon e njohur Ermonela Jaho.


Në mjediset e TKOB-së u mbajt konferenca për shtyp për masterclass-in me sopranon e njohur Ermonela Jaho. Pjesë e panelit përveç sopranos Jaho, ishte edhe ministrja e Kulturës, Elva Margariti, drejtoresha e përgjithshme e TKOB-së, Abigeila Voshtina si dhe drejtori artistik Jacopo Sipari di Pesscaseroli.

“Jemi me fat që një yll ndërkombëtar si Ermonela Jaho vjen në Shqipëri për një “detyrim shpirtëror”, siç e quan ajo, për të ndarë përvojën e saj me brezat e rinj”, është shprehur ministrja Margariti.

Ermonela Jaho rikthehet në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit për të vijuar me masterclass-e me të rinj nga Shqipëria, por edhe vende të tjera të Europës, që janë regjistruar si pjesëmarrës.

Këtë sezon janë marrë 22 aplikime për pjesëmarrje efektive dhe 17 pjesëmarrës dëgjues.

Ministrja Margariti e ka konsideruar masterclass-in me Jahon si një shkollë të gjallë jo vetëm profesionale, por edhe jete; me një modesti të rrallë, që nga njëri sukses në tjetrin, nga një udhëtim në tjetrin ka vullnetin për të dhënë kontributin e saj në vendin e lindjes, duke shpërndarë energji pozitive dhe mesazhe shprese.

Pjesëmarrësit në këtë masterclass do të jenë nga Shqipëria, Franca, Serbia, Kosova, Italia e Mali i Zi, kryesisht të rinj të moshës nga 22-30 vjeç.

Pjesëmarrësit do të mësojnë mbi teknikën fizike të këndimit, asaj të interpretimit e këndimit, përgatitjes psikologjke të repertorit dhe ndërtimit të një roli.

Masterclass-i ofrohet krejtësisht pa pagesë dhe pjesëmarrësit do të pajisen me një certifikatë pjesëmarrjeje.

Përgjatë datave 30 shtator deri më 2 tetor, pjesëmarrësit efektiv janë trajnuar nga maestro Davide Dellisanti, i ardhur nga Italia për të përgatitur këta kandidatë fitues me një masterclass, dhe për të punuar me Ermonela Jahon. Dellisanti ka punuar për rreth 6 orë në ditë për të përgatitur pjesëmarrësit.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.