Demokracia i përket patriotëve

Ligjvënësit dhe këshilltarët e politikës kineze përpiqen dhe punojnë për t’i kthyer pritshmëritë e njerëzve në realitet.

Xi: Të forcohet përgjegjësia e misionit, të thellohen reformat e risitë dhe të rriten në mënyrë të gjithanshme aftësitë strategjike në fushat e reja

President i Kinës Xi Jinping vuri në dukje se zhvillimi i fushave të reja vjen në thelb nga inovacioni dhe zbatimi i shkencës dhe i teknologjisë

Xi u bën thirrje këshilltarëve politikë të ndërtojnë konsensus për modernizimin kinez

Presidenti kinez Xi Jinping u bëri thirrje të mërkurën këshilltarëve politikë për të ndërtuar konsensus të gjerë për të kontribuar në kauzën e modernizimi të vendit

Xi nxit zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore

Ai i bëri këto komente kur mori pjesë në një diskutim me ligjvënës të ardhura nga provinca Jiangsu e Kinës Lindore.

Promovohet libri “Xi Jinping: Qeverisja e Kinës”, në gjuhën shqipe

Kjo vepër është botuar në katër vëllime dhe 41 gjuhë të ndryshme. Është shpërndarë në më shumë se 180 vende

Rëndësia strategjike e marrëdhënieve Kinë-BE në agjendën globale

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, dhe Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, udhëtuan në Pekin për Samitin e 24-të Kinë-BE ku u takuan me Presidentin e Kinës, Xi Jinping

Xi dhe Biden, një takim përtej ndasive të papajtueshme

Rëndësia e këtij takimi ka të bëjë me faktin se të gjitha çështjet kryesore botërore të kohëve tona, herët a vonë do të zbresin në pragun e tyre (Xi dhe Biden)

Takimi Xi – Biden, Tajvani është prova e zjarrit

Presidenti Xi foli për marrëdhëniet më të rëndësishme bilaterale në botë. Madje ai tha se lidhjet kino-amerikane shkojnë përtej bilaterales, kanë rëndësi jetike për fatin e gjithë njerëzimit.

Samiti i 30-të i APEC, rëndësia botërore e Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor

Samiti vjetor i Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor e ka ngjarjen më të pritur takimin e sotëm mes drejtuesve të dy ekonomive më të mëdha të planetit, Presidentit të SHBA-ve Joe Biden dhe Presidentit të Kinës Xi Jinping.

Rëndësia globale e Samitit të 30-të të APEC dhe takimit Xi-Biden

Me ftesën e homologut amerikan, nga 14 deri më 17 nëntor, presidenti kinez Xi Jinping merr pjesë në Samitin Kinë – ShBA dhe në Mbledhjen e 30-të të Liderëve Ekonomikë të APEC-ut, që do të mbahet në San Françisko të SHBA-së