Xi merr pjesë e mban fjalim në ceremoninë e hapjes së Mbledhjes së 10-të Ministrore të Forumit të Bashkëpunimit Kinë – Shtetet Arabe

Të enjten paradite, presidenti kinez Xi Jinping mori pjesë në ceremoninë e hapjes së Mbledhjes së Dhjetë Ministrore të Forumit të Bashkëpunimit Kinë – Shtetet Arabe dhe mbajti një fjalim kryesor.

Tradita familjare e trashëguar me një fjalë

Një foto e bërë në mars të vitit 1999 dokumenton historinë e kësaj tradite familjare.

Peng Liyuan dhe bashkëshortja e presidentit hungarez vizitojnë Pallatin Budavari

Bashkëshortja e presidentit kinez Xi Jinping, Peng Liyuan, u ftua të vizitojë Pallatin Budavari në Budapest me bashkëshorten e presidentit të Hungarisë, Anita Herczegh

Programi “Citimet e parapëlqyera letrare të Xi Jinpingut” transmetohet në median serbe

Të martën, gjatë vizitës shtetërore të Presidentit të Kinës Xi Jinping, u mbajt në Beograd ceremonia e promovimit të programit televiziv “Citimet e parapëlqyera letrare të Xi Jinpingut” të prodhuar nga Grupi Mediatik i Kinës. Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiç mbajti një video-fjalim në ceremoni.

Xi Jinping-u zhvillon bisedime me presidentin serb Vuçiç

Presidenti kinez Xi Jinping u takua me presidentin serb Aleksandar Vuçiç në Pallatin Presidencial në Beograd.

Artikulli i Xi Jinping-ut “Le të ndriçojë drita e miqësisë së hekurt rrugën e bashkëpunimit Kinë-Serbi” botohet në medien serbe

Të martën, në prag të vizitës së tij shtetërore në Serbi, presidenti kinez Xi Jinping publikoi në gazetën serbe “Politika” një artikull me titull “Le të ndriçojë drita e miqësisë së hekurt rrugën e bashkëpunimit Kinë-Serbi”.

Programi i CMG-së “Citimet e parapëlqyera letrare të Xi Jinpingut” transmetohet në Francë

Programi “Citimet e parapëlqyera letrare të Xi Jinpingut” fokusohet në tema të tilla si zhvillimi i gjelbër, qytetërimi ekologjik, sundimi i ligjit, prosperiteti i përbashkët, mbrojtja e trashëgimisë kulturore etj.

Kina, një partner i rëndësishëm i Gjermanisë

Kina dhe Gjermania janë ekonomia e dytë dhe ajo e tretë më e madhe në botë dhe forcimi e zhvillimi i marrëdhënieve dypalëshe kanë rëndësi të madhe për Euroazinë e për gjithë botën.

Vizita e Blinken në Kinë mes realitetit kompleks dhe diskursit gjeopolitik

Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken zhvilloi një vizitë tre-ditore në Kinë duke filluar nga 24 prilli.

Xi Jinping-u shpreh shpresën që ShBA-ja ta shohë zhvillimin e Kinës në mënyrë pozitive

Presidenti kinez Xi Jinping tha të premten në Pekin se Kina është e kënaqur të shohë një ShBA të sigurt, të hapur, të begatshme e të lulëzuar dhe shpreson që ShBA-ja gjithashtu ta shohë zhvillimin e Kinës në mënyrë pozitive.