Censi i popullsisë, Kisha Katolike-besimtarëve: Deklaroni përkatësinë fetare

Instituti i Statistikave (INSTAT) nis sot regjistrimin e popullsisë dhe banesave, proces i cili do të vijojë për 6 javë në të gjithë vendin, ku mbi 7500 anketues, mbikëqyrës dhe kontrollorë do të jenë në terren.

Kisha mbi 400-vjeçare e “Shën Mërisë” së Pazarit në Përmet

Kisha i është kushtuar “Lindjes së Hyjlindëses” dhe kremton më 8 shtator.

Manastiri i Shën Kozmait, një prej destinacioneve kryesore të turizmit kulturor dhe fetar në Fier

Historia e Manastirit të Shën Kozmait daton që në shekullin e 6-të.

Kisha 226-vjeçare “Fjetja e Shën Mërisë”, në kalanë e Beratit

Ikonostasi i kishës është i gdhendur në dru are dhe është i larë me ar.

Nikolla: Pelegrinazhi në Tomorr, eksplorim shpirtëror e mirënjohje ndaj Zotit

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla përshëndeti sot besimtarët bektashinj dhe qytetarët nga Shqipëria e Diaspora, që pelegrinojnë këto ditë në Malin e Shenjtë të Tomorrit.

Shën Mëria në folklor!

Në krijimet e popullit, këngët dhe legjendat që i referohen figurës së Shën Mërisë shprehet shprestaria e besimtarëve

Margariti: Gëzuar Ditën e “Shën Marisë”!

Ministrja e Kulturës uron me foton nga manastiri “Fjetja e Shën Marisë”, në Parkun të Apolonisë.

Dita e Shën Marisë, një nga festat më të rëndësishme të besimtarëve të krishterë

Festa e Fjetjes së Hyjlindëses kremtohet në 15 gusht

Kisha e “Shën Mërisë” në Vllahogoranxi daton në vitin 1622!

Kisha është pikturuar në vitin 1622 nga Onufër Qiprioti dhe Alivizi. Tashmë është restauruar tërësisht

Kisha 1472-vjeçare e “Shën Mërisë” në Labovën e Kryqit

Kisha mendohet se është ndërtuar në vitin 551.