Si u krijua ikona “Lindja e Krishtit”

Brenda grazhdit paraqitet foshnja, e mbështjellë me rripa stofi dhe e ndriçuar nga drita e yllit, që bie mbi të.

Festimi i Krishtlindjes filloi në Romë, më 25 dhjetor 336

Pema e Krishtlindjes u regjistrua për herë të parë për t’u përdorur nga luteranët gjermanë në shekullin e 16-të

Prag Krishtlindje, Imzot Angelo Massafra: Paqja dhe dashuria mund t’ia ndryshojë fatin kësaj bote

Arqipeshkvi i dioqezës së Shkodrës, Imzot Angelo Massafra, ka uruar Krishtlindjen për besimtarët ortodoksë dhe katolikë

Manastiri i Shën Naumit, qendër pelegrinazhi mbi 1100-vjeçare

Manastiri i Shën Naumit është themeluar rreth vitit 900. Kisha e manastirit është bizantine e tipit në formë kryqi.

Rama uron festën Hanuka: Shpresë dhe dritë në jetën e të gjithë hebrenjve

Kryeministri Edi Rama uroi sot komunitetin hebre në Shqipëri dhe anembanë globit

Dita e Shën Mërisë së Bënjës

Në datë 21 nëntor, kjo kishë pret pelegrinët e luginës, që festojnë ditën e ‘Shën Mërisë së Bënjës’

“Shën Kolli” i Voskopojës, nga kishat më të rëndësishme të stilit post-bizantin

Është ndërtuar nga qershori i vitit 1721 deri në shtator të vitit 1722

Rama: Manastiri i Ardenicës, destinacion i rëndësishëm turistik

Manastiri i Ardenicës vërtet i përket periudhës bizantine por formën e tij të sotme ai e ka marrë gjatë shekullit të XVIII.

Margariti: Teqeja e Melanit, qendër fetare dhe pelegrinazhi

Teqeja e Melanit në Libohovë është e përbërë nga një kompleks objektesh të ndërtuara mbi akropolin e qytetit të vjetër.

316 vjet më parë, Kisha “Burimi Jetëdhënës” në Korçë

U ndërtua në 1707, në kohën kur ishte peshkop i gjithëhirshmi mitropolit i Korçës dhe i Selasforit, Joasafi