Kryeparlamentarja Nikolla takim me Ambasadorin Britanik

Kryetarja e Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, pret Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, z. Alastair King-Smith


Kryetarja e Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, priti sot Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, z. Alastair King-Smith. Kryetarja Nikolla i shprehu Ambasadorit King-Smith mirënjohjen për mbështetjen e Mbretërisë së Bashkuar për Shqipërinë, për nxitjen e zhvillimit, rritjen e mirëqenies, konsolidimin e institucioneve dhe vlerave demokratike, qeverisjen demokratike, llogaridhënëse e gjithëpërfshirëse dhe nxitjen e dialogut mes aktorëve politkë, shoqërisë civile dhe qytetarëve etj.

Gjatë takimit u diskutua mbi ecurinë e programeve të bashkëpunimit mes Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar, Fondacionit Westminster për Demokraci dhe Kuvendit të Shqipërisë për modernizimin, transparencën dhe efektivitetin e veprimtarisë legjislative, monitorimin e legjislacionit pas miratimit të ligjeve, ndërtimin e Qendrës për dialog, filtrimin antikorrupsion të legjislacionit etj.

Kryetarja Nikolla dhe Ambasadori King-Smith diskutuan gjithashtu mbi kontributin e Kuvendit për avancimin e reformave, me fokus të veçantë reformën zgjedhore dhe zbatimin e rekomandimeve të OSBE/ODIHR.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.