Bashkëpunimi rajonal, ambasadorja Hajdaraga takon Kryebashkiakun e Athinës

Bashkia e Athinës i pason Bashkisë së Tiranës Presidencën e Rrjetit të Qyteteve të Ballkanit B40


Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, Luela Hajdaraga zhvilloi dje një takim me Kryetarin e ri të Bashkisë së Athinës, Haris Doukas, të cilit i uroi përzemërisht shumë suksese në detyrën e re.

Bashkia e Athinës i pason Bashkisë së Tiranës Presidencën e Rrjetit të Qyteteve të Ballkanit B40, nismës më të rëndësishme të bashkive nën moton “Një e ardhme më e mirë, një bashkëpunim më i mirë”, me kryefjalë bashkëpunimin rajonal në çështjet e klimës, qyteteve të zgjuara dhe transformimit digjital, demokracinë qytetare, migracionin, si dhe bashkëpunimin ekonomik.

Ky zhvillim do të shërbejë si një shtysë më e fortë që qytetarët e Tiranës dhe Athinës të njohin në mënyrë të ndërsjellë këto destinacione të bukura turistike dhe bukurinë e njerëzve që jetojnë në to.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE

Ambasadorja e RSH-së në Greqi, znj. Luela Hajdaraga zhvilloi ditën e sotme një takim me Kryetarin e ri të Bashkisë së Athinës, z. Χάρης Δούκας, të cilit i uroi përzemërisht shumë suksese në detyrën e re.

Duke qenë bashkia më e rëndësishme e vendit dhe njëkohësisht hapësira ku jetojnë, punojnë, studjojnë dhe zhvillojnë aktivitetin e tyre tregtar një numër i lartë i anëtarëve të komunitetit shqiptar në Greqi, Ambasadorja Hajdaraga shprehu angazhimin në forcimin e bashkëpunimit, organizimin e aktiviteteve me interes të përbashkët si dhe rritjen e sensibilizimit të qytetarëve në dy vendet tona për çështjet e mjedisit.

Bashkia e Athinës i pason Bashkisë së Tiranës Presidencën e Rrjetit të Qyteteve të Ballkanit B40, nismës më të rëndësishme të bashkive nën moton “Një e ardhme më e mirë, një bashkëpunim më i mirë”, me kryefjalë bashkëpunimin rajonal në çështjet e klimës, qyteteve të zgjuara dhe transformimit digjital, demokracinë qytetare, migracionin, si dhe bashkëpunimin ekonomik.

Ky zhvillim do të shërbejë si një shtysë më e fortë që qytetarët e Tiranës dhe Athinës të njohin në mënyrë të ndërsjellë këto destinacione të bukura turistike dhe bukurinë e njerëzve që jetojnë në to.

Ambasadorja e RSH-së në Greqi, znj. Luela Hajdaraga zhvilloi ditën e sotme një takim me Kryetarin e ri të Bashkisë së…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Monday, January 29, 2024

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra