Nikolla takon Ambasadoren e Zvicrës: Mbështetje për kontrollin parlamentar

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla priti sot në takim Ambasadoren e Zvicrës në Shqipëri, Ruth Huber.


Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla priti sot në takim Ambasadoren e Zvicrës në Shqipëri, Ruth Huber.

Kryetarja Nikolla dhe Ambasadorja Huber diskutuan mbi bashkëpunimin dypalësh parlamentar, prioritetet e punës së Kuvendit të Shqipërisë, ecurinë e zbatimit të programit të projektit mbi mbështetjen e Kuvendit për edukimin qytetar, PACEP, dhe modernizimin e procesit legjislativ, nëpërmjet projektit e-legislation.

Kryetarja Nikolla e falënderoi Ambasadoren Huber mbi bashkëpunimin e shkëlqyer mes Kuvendit dhe Ambasadës dhe vuri në dukje se ky bashkëpunim ka dhënë rezultate të prekshme në modernizimin e shërbimeve parlamentare.

Bashkëpunimi i shkëlqyer mes Kuvendit dhe Ambasadës së Zvicrës do të vijohet nga një komponent i ri, mbështetja e kontrollit parlamentar, për të cilën Kuvendi do të bashkëpunojë me Global Partners Governance.

Kontrolli parlamentar është një funksion thelbësor i Kuvendit dhe ky bashkëpunim i ri i kontribuon fuqizimit të këtij funksioni. Në fokus do të jetë përmirësimi i monitorimit dhe zbatimit të rekomandimeve të institucioneve të pavarura, shoqërisë civile dhe qytetarëve.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.