Veliaj në forumin e urbanistëve në SHBA: Tirana një qytet i mirë edhe për fëmijët

Veliaj foli në një panel me urbanistin e mirënjohur kanadez, Gil Penalosa, ndër 100 urbanistët më të mirë në botë,


Kryetari i bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili po zhvillon një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka zbuluar disa prej projekteve kryesore të Tiranës në forumin “Qytete për të gjithë”.

Duke folur në një panel me urbanistin e mirënjohur kanadez, Gil Penalosa, ndër 100 urbanistët më të mirë në botë, Veliaj u ndal te ajo që qytetet duhet të bëjnë për fëmijët dhe pse përfshirja e tyre është e rëndësishme për zhvillimin e qyteteve, duke sjellë si shembull rastin e Tiranës.

“Një politikan ose një kryebashkiak duhet të mendojë për votuesit dhe taksapaguesit duke qenë se në atë detyrë publike zgjidhet sepse dikush ka votuar për të. Por, nëse një kryebashkiak mendon vetëm për votuesit dhe taksapaguesit, po mendon vetëm për të rriturit. Dhe për mua ky është një gabim i madh, sepse automatikisht, veçanërisht në shoqëritë me moshë të re si e jona, ka përjashtuar 30 % të popullsisë që është nën moshën për të votuar”, tha Veliaj.

Kryebashkiaku nënvizoi se, përfshirja e fëmijëve në politikat e qytetit e ka bërë Tiranën një qytet më të mirë për të gjithë dhe ka ndihmuar në transformimin e saj.

“Nuk është mënyra e duhur për të bërë gjëra nëse themi se ‘gjërat nuk bëhen’. Ti mund të jesh dyshues për politikanët, por nuk mund të jesh kurrë dyshues për fëmijën tënd. Ndaj, mendoj se përfshirja e fëmijëve ka qenë një mundësi e shkëlqyer për të bindur prindërit, edhe ata që thonë se gjërat nuk bëhen, apo njerëz që thjesht nuk duan t’ia dinë për politikën, sepse fëmijët janë absolutisht avokatët më të sinqertë për ndryshimin. Ata janë komunikuesit më të besuar kur vjen puna te familja e tyre”, shpjegoi Veliaj.

Lexo më shumë nga

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…