Kuvendi miraton protokollin me Italinë për migrantët

Kryeministri Edi Rama dhe kryeministrja e Italisë, Giorgia Meloni nënshkruan në 6 nëntor në Romë marrëveshjen për ndërtimin në Shqipëri të një qendre për strehimin e migrantëve.

MEPJ: Ja kur hyn në fuqi marrëveshja me Italinë për njohjen e sigurimeve shoqërore!

Shqipëria dhe Italia nënshkruan në datën 6 shkurt marrëveshjen për njohjen e sigurimeve shoqërore.

Rama: Firmoset sot dokumenti përfundimtar i njohjes reciproke të sigurimeve shoqërore me Italinë

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani do të firmosë marrëveshjen me homologun Tajani.

Marrëveshja për emigrantët, Balla: Nuk cenohet territori, të gjitha shpenzimet i ka pala italiane

Ministri i Brendshëm Taulant Balla ka dhënë shpjegime për Komisionin e Politikës së Jashtme në lidhje me marrëveshjen me Italinë

Marrëveshja për emigrantët me Italinë, Rama: Është 100% në kuadrin e BE

Sipas marrëveshjes, 3 mijë emigrantë do të vijnë çdo muaj në Shqipëri në një qendër pritjeje të financuar nga Italia.

Tajani: Marrëveshja Itali-Shqipëri për migrantët pjesë e një strategjie të re të BE-së

Ministri i Jashtëm i Italisë: Shqipëria është një vend mik dhe kandidate për anëtarësimin në Bashkimin Evropian,

Meloni: Marrëveshja novatore me Shqipërinë për migrantët model për vendet e tjera

Kryeministrja italiane konsideroi këtë marrëveshje si novatore dhe inteligjente.

Komisionerja e BE-së: Marrëveshja Shqipëri-Itali për emigrantët “nuk shkel ligjin e BE-së”

Marrëveshja që i mundëson Italisë të ndërtojë qendra të pranimit në Shqipëri për mijëra emigrantë të shpëtuar në Mesdhe nuk shkel ligjin e Bashkimit Evropian

Meloni: Marrëveshja me Tiranën është një model edhe për vende të tjera të BE-së

Shqipëria do të bashkëpunojë me forcat e saj policore për sigurinë dhe mbikëqyrjen e jashtme të strukturave. ​

Balluku: Marrëveshja me Italinë, kontribut për modernizimin e sistemit energjetik shqiptar

Marrëveshje Shqipëri-Itali, për investime për përmirësimin e rrjetit shpërndarës të energjisë elektrike në zonat Shkodër, Lezhë, Fushë-Krujë.