Albanologu Robert d’Angely dhe enigmat e tij, në 130-vjetorin e lindjes së tij

Ai ka lindur më 22 dhjetor 1893, në Paris. Një rrugë në Përmet mban emrin e tij.

Enkelejda Masseboeuf – Të jetosh me poezinë!

“Botën pa prek” është vëllimi gjashtë poetik i Enkelejda Masseboeuf, botuar nga Botimet POLIS

Si do ta shkruante Inteligjenca Artificiale romanin tim “Komploti”!

Do të quhej : Komploti kundër Komplotit. Autor: Inteligjenca Artificiale. Çmimi: falas.

Mirush Kabashi notoi në oqeanin e artit!

Ai me brezin e tij të artistëve tregoi se sa e madhe është lavdia e artit që nuk bën kompromis me politikën dhe biznesin.

Iluministi Naum Veqilharxhi dhe vetëdija kombëtare

“Shpikësit e shkronjave, nuk sjellin dëm, por përparim!”… – Naum Veqilharxhi.

Shqipëria në jetën dhe krijimtarinë e një kineasti francez

Kineasti Jean-Louis Berdot përbën në vetvete një histori dashurie shqiptare

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve të jugut?

Gëzim Kabashi prezanton librin “Me Artistët e Qytetit”

I katërti i Kabashëve për protogonistët e artit durrsak

“Mëkati…” i shkrimtarit Luan Rama

Romani “Mëkati i Justinës” i shkrimtarit Luan Rama, është një prurje me shumë vlera për letërsinë shqiptare

Nën shenjën e djallit, sot tre datëlindje poetësh!

Migjeni, Pano Taçi, Dritëro Agolli