Kumtim për një libër!

Reflektimi magjepsës i ballafaqjeve shkëlqimtare të Natasha Lakos në librin “Njeriu si një tjetër”

Historia shqiptare si dilemë ekzistenciale

Romani, “Ismaili, një histori shqiptare” i Gëzim Ziles

Kur “Moulin Rouge” shihej si nje vend i nëmur

Gjithçka dehëse, maramendëse. Modelet ishin aty, dhe ato kalonin të xhveshura pa asnjë ndroje

Patti Smith, Rembo dhe një përshëndetje për gjithë shqiptarët

E takova në librarinë “Gallimard” në aveny Raspail dhe i thashë: “ Jam një letrar shqiptar”. Dhe i tregova emrin tim shkruar në librin që sapo kisha botuar për Arthur Rimbaud

Yourcenar dhe legjenda shqiptare!

Marguerite Yourcenar: “Poezia epike serbe nuk ua njeh meritat shqiptarëve”

Romani “Dimri i librave” i shkrimtarit Bashkim Hoxha

Në rrethin e fundit të ferrit nuk është më tradhëtia, por zvjedhokracia e mediokritetit!

Bashkim Hoxha diellon edhe në “Dimrin e Librave”

Mes romaneve të shumtë në jetëshkrimin e tij letrar, Bashkim Hoxha na prezantom me romanin “Dimri i librave”, një histori që e sheh gati si film, prej stilit të tij të patjetërsueshëm.

Ferri i “amerikanit”, që mbajti fjalën

Përsiatje mbi romanin “Amerikani”, Odise Kote, “Botimet Toena”, 2022

Përjetësia…!

Një vjeshtë u nisa për në varrin e Artur Rembosë, poetit tim të dashur. Treni nxitonte…