“Ra ky mort dhe u pamë”

Hyrje në librin e Ismail Kadaresë “Ra ky mort dhe u pamë”, botimi i dytë (2000), kërkuar nga autori.

Një shkrimtar, si Qamil Buxheli

Qamil Buxheli nuk do të ndahet kurrë nga mjedisi shqiptar, se atë do të na e sjellin karakteret e tij të pavdekshëm…

Atë Ali Tomori dhe Bektashizmi në Tepelenë!

Botimi në tre vëllime është punë e përkushtuar e studiuesit, kërkuesit dhe e botuesit Mehmet Gëzhilli.

Nexhmie Zaimi, e harruara e madhe…

Libri “Daughter of eagle” i Nexhmie Zaimit është gur themelor i një proze moderne të shkruar nga nje shqiptare.

Omeri, gjinjtë dhe mustaqet e tij

Ndryshe nga idea e një piktori të zymtë, Omer Kaleshi ka pikturuar tablo me femra me gjinjtë e zbuluar.

“Të kapërcesh vetëveten”- Një ditar që frymëzon

Ditari rrëfimtar “Të kapërcesh vetëveten”, i autorit Shpresim Kasaj.

Zonjusha Levinski…

Ajo heshti dhe ktheu gotën e pijes përballë dritares mbi Rue des Solitaires, si për t’i dhënë fund një kujtimi të hidhur. Dhe asaj i pëlqente ta thërrisnin Levinska.

Milena, dashuria e pamundur e Kafkës!

Të dy e dinin se nuk mund ta kultivonin këtë marrëdhënie

Një dashuri e madhe dhe… një jetë e harxhuar për një ideal të rremë!

Dy të dashur, dy shkrimtarë të shekullit XX: Louis Aragon dhe Elsa Triolet. Ky çift ka hyrë tashmë në legjendën e dashnorëve të mëdhenj.

“Apostulli” i Ilir Ikonomit

Ky libër është frut i një risie konceptuale për mënyrën sesi duhet shkruar një histori.