Themeli: Kërkesa për kredi, në favor të monedhës vendase

Reduktimi i normës se interesit për euron nga Banka Evropiane me 0.25 pikë përqindjeje nuk do të ndikojë në vendin tonë.


Reduktimi i normës se interesit për euron nga Banka Evropiane me 0.25 pikë përqindjeje, sipas drejtorit të Politikës Monetare të Bankës së Shqipërisë Erald Themeli nuk do të ndikojë në vendin tonë.

Kjo sepse sipas tij, kërkesa për kredi është në favor të monedhës vendase lekë.

Ndërkohë ulja e normës se interesit është dhe një sinjal për Bankën e Shqipërisë që mund të marrë vendime për lehtësime të politikës monetare.

Drejtori i Politikës Monetare të Bankës së Shqipërisë, Erald Themeli thotë se Banka e Shqipërisë do të vazhdojë të ndjekë ecurinë e të dhënave për të marrë vendim mbi ndryshimin e plitikës monetare.

“Banka e Shqipërisë parashikon qe inflacioni të luhatet në dy muajt në vijim por duke e mbajtur atë në objektivin e 3%”, tha ai.
Në raportet e fundit të BSH-së, theksohet se ekonomia shqiptare vazhdon të ketë rritje pozitive.

Ndërsa si kërkesa nga individë edhe nga bizneset për kreditim vazhdon të jetë në rritje ku dominon ajo në lekë. (ATSH)

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.