Sejko: Ekonomia në rritje, mbështetet nga zgjerimi i turizmit, investimeve dhe konsumi

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko u shpreh sot në konferencën për mediet se, aktiviteti ekonomik projektohet të vijojë të rritet, si në horizontin afatshkurtër dhe në atë afatmesëm, i mbështetur nga zgjerimi i turizmit, investimeve private dhe konsumi.

Tregtia dhe ndërtimi kryesuan kreditimin nga bankat

Gjatë muajit mars të këtij viti, kreditimi nga bankat për sektorin privat shënoi vlerën e 20.1 miliardë lekëve ose 20.8% më shumë se një vit më parë

Bankat, mbi 2.7 miliardë lekë kredi për bujqësinë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, krahasuar me një vit më parë pesha specifike e kredisë të dhënë për bujqësinë u rrit me 5.6%.

Banka e Shqipërisë: Turizmi mbështeti rritjen ekonomike

Ekonomia shqiptare ka pasur një rritje pozitive gjatë vitit të kaluar dhe do të vijojë në këtë trend edhe gjatë këtij viti

FMN e BB vlerësojnë qëndrueshmërinë e Shqipërisë, financim për reformat

Në mbledhjet e Pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), në Uashington u vlerësuan politikat e ndjekura nga autoritetet shqiptare, teksa ofruan edhe mbështetje dhe financim për vijimin e reformave .

Sejko: Politika monetare do të jetë në varësi të ecurisë së inflacionit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, u shpreh se, vendimmarrja e politikës monetare të Bankës së Shqipërisë, do të vazhdojë të jetë e bazuar në të dhënat e disa treguesve ekonomikë.

Banka e Shqipërisë: Investimet e huaja u rritën në 1.1 miliard euro në 9-mujorin 2023

Rreth një e pesta e tyre i përkasin sektorit të pasurive të paluajtshme, që janë kryesisht blerje pronash nga të huajt

Sejko me homologun italian, Panetta: Bashkëpunim për sistemin e pagesave TIPS

Guvernatori Gent Sejko kryesoi delegacionin e nivelit të lartë nga Banka e Shqipërisë, në një vizitë zyrtare pranë Bankës së Italisë

Banka e Shqipërisë anëtare e Rrjetit për Qëndrueshmërinë e Bankave Financiare

Rrjeti për Qëndrueshmërinë e Bankave dhe Financave (SBFN) mirëpret Bankën e Shqipërisë si anëtaren më.

Hyrja në SEPA, Sejko: Kursejmë 20 milionë euro vetëm vitin e parë

Shqipëria do të jetë vendi i parë nga Ballkani Perëndimor që do të aplikojë për tu bërë pjesë e Sistemit Europian të Pagesave (SEPA).