Banka Botëtore: Ekonomia shqiptare trend në rritje

Banka Botëtore vlerëson pozitivisht trendin në rritje të ekonomisë shqiptare, teksa shpreh angazhimin për të mbështetur Shqipërinë në disa drejtime kryesore ekonomiko-sociale.

Sejko: Investimet në turizëm, 350 milionë euro në 2023

Turizmi është kthyer në motor të rëndësishëm të ekonomisë së vendit, duke sjellë jo vetëm të ardhura direkte, por edhe indirekte.

Sejko takon presidentin e Mastercard Europe: Nevojitet ulje e kostos së veprimeve me kartë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, zhvilloi një takim zyrtar me Mark Barnett, president i Mastercard Europe,

Investimet e huaja në nivelin më të lartë historik

Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, për tremujorin e parë të vitit investimet e huaja direkte arritën vlerën e 354 milionë eurove

Banka Botërore: Crowdfunding, alternativë premtuese kreditimi për SME-të

Bizneset e vogla e të mesme janë shtylla e ekonomisë shqiptare dhe rritja e aksesit në financim është e rëndësishme për zhvillimin e tyre.

Tregu i sigurimeve u rrit me 3.9 % në 4-mujorin e parë

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar – prill 2024 kapën vlerën 7 miliardë lekë, ose 3.96% më shumë se në janar – prill 2023.

BSH: Rritja ekonomike 3.8% gjatë 2024-ës

Ekonomia shqiptare po vijon trendin në rritje gjatë këtij vitit dhe parashikohet të jetë optimiste duke lënë pas vendet e rajonit.

Tregtia dhe ndërtimi kryesuan kreditimin nga bankat

Gjatë muajit mars të këtij viti, kreditimi nga bankat për sektorin privat shënoi vlerën e 20.1 miliardë lekëve ose 20.8% më shumë se një vit më parë

Bankat, mbi 2.7 miliardë lekë kredi për bujqësinë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, krahasuar me një vit më parë pesha specifike e kredisë të dhënë për bujqësinë u rrit me 5.6%.

Moody’s ndryshon në “pozitive” parashikimin për Shqipërinë: Ndikim, investimet në turizëm dhe energji

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kreditit “Moody’s” ka ndryshuar perspektivën e Shqipërisë në “pozitive” nga “e qëndrueshme”, në rishikimin e fundit, të publikuar në 19 prill 2024.