“Kundër rrymës, një histori për Sabiha Kasimatin – miken e peshqve” botohet në Lituani

Ky libër magjepsës, si projekt i Fondacionit Konrad Adenauer, pas publikimit në shqip është botuar edhe në lituanisht


“Kundër rrymës, një histori për Sabiha Kasimatin – miken e peshqve” nuk është thjesht një libër me ilustrime për fëmijë, por një homazh mbi një heroinë shqiptare 🇦🇱 e cila sfidoi pa frikë regjimin e hekurt komunist.⠀⠀
⠀⠀
Ky libër magjepsës, si projekt i Fondacionit Konrad Adenauer, pas publikimit në shqip është botuar edhe në lituanisht, duke ngjallur mjaft interes tek publiku vendas.

Gazeta lituaneze “Lietuvos rytas”, e përshkruan librin si “një histori të bukur dhe frymëzuese të një gruaje të re që luftoi për ëndrrat e saj përballë fatkeqësive”. Artikulli përmend gjithashtu se libri është vlerësuar nga kritikët për rrëfimin tërheqës dhe ilustrimet e bukura.⠀⠀


⠀⠀
Në qendër të historisë vendoset Sabiha Kasimati, një iktiologe e një ndër gratë e para shkencëtare në Shqipëri, e cila ja kushtoi jetën e saj studimit të botës së peshqve. Më 1951, ajo dënohet me pushkatim nga shteti komunist, pa gjyq, për një ngjarje me të cilën ajo nuk kishte asnjë lidhje.⠀⠀
⠀⠀
Sot, jemi të lumtur të dëshmojmë se ndikimi i këtij libri i ka kapërcyer tashmë kufijtë, për të njohur dhe vlerësuar figurën e kontributin e Sabiha Kasimatit në një nivel ndërkombëtar.

⁣⁣🐟 "Kundër rrymës, një histori për Sabiha Kasimatin – miken e peshqve" nuk është thjesht një libër me ilustrime për…

Posted by Konrad-Adenauer-Stiftung Albanien on Tuesday, August 29, 2023

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…