“Eliksiri i një ëndrre”, një ditë në ekspozitën erotike të Dastid Milukës

Një ekspozitë e artit modern, ku mbizotëron erotika dhe fantazia. Nudot e bukura të stilizuara

Le të fillojmë një sezon të ri të magjishëm për të gjithë ne!

Ndamë edhe lajmin e mirë për ndërtimin e një Kalendari Artistik 2-vjeçar në TKOB.

“Kundër rrymës, një histori për Sabiha Kasimatin – miken e peshqve” botohet në Lituani

Ky libër magjepsës, si projekt i Fondacionit Konrad Adenauer, pas publikimit në shqip është botuar edhe në lituanisht

Agapao në baticë drite!

Poetja Alisa Velaj vjen me vëllimin poetik “Harrim në katër sy të bukur”

Një cicërimë zogu shtang shqiponjën!

Libri i Shpëtim Emirit, “Çmimi i kurajës” shfaq vlera emocionale të një qytetarie që realiteti ynë ka shumë etje

“Në kërkim të origjinës së valleve e kangëve Shkodrane”

Libri me autor prof. Robert Prendushi, është kontributi më i ri etnomuzikologjik në hapësirën mbarëshqiptare.

Odise Kote shkruan natën në rërë

Poezia “Shkrime nate në rërë” është nga ato poezi që shkruhen vetëm në breg të detit, në një mbrëmje vere.

Ndjenjë e çuditshme!

Dikur të putha në ballë, në sy,
por në buzë jo më, s’e di,
pëshpërita dhe si drita u fika,
bërtita butë dhe ika.

Ti dëgjoje Bah…!

Paul Celan ishte fëmija i vetëm i një familje hebreje, prindërit e të cilit u vranë në një kamp nazist

Fotoja e famshme e David Ben-Gurion është realizuar nga shqiptari Gjon Mili

Fotoja e kryeministrit të parë të vendit hebraik, David Ben-Gurion, është realizuar nga fotografi korçar