Promovohet libri i Fatos Tarifës, “Eksepsionalizmi Amerikan dhe Lidershipi Global i Shteteve të Bashkuara”

Në këtë promovim mori pjesë kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani si dhe figura të shquara të politikës, diplomacisë, deputetë etj.

Viti Mbarëkombëtar i 80-vjetorit të Çlirimit, promovohet libri “Shqipëria” nga Eugenio Barbarich

Libri është një monografi antropogjeografike dhe flet për politikën, historinë, gjeografinë dhe traditat shqiptare.

Kadare nominohet për çmimin “International Booker Prize 2024”

Nominimi bëhet për veprën “Kur sunduesit grinden” “A Dictator Call”, përkthyer nga John Hodgson

Atë Ali Tomori dhe Bektashizmi në Tepelenë!

Botimi në tre vëllime është punë e përkushtuar e studiuesit, kërkuesit dhe e botuesit Mehmet Gëzhilli.

“Folklori Kristian”

Një enciklopedi për onomastikën e krishterë. Folklori tregon thesarin e traditave të një populli.

“Të kapërcesh vetëveten”- Një ditar që frymëzon

Ditari rrëfimtar “Të kapërcesh vetëveten”, i autorit Shpresim Kasaj.

“Hijet e qytetit kubik”

Poezi nga vëllimi poetik “Moderniteti i ajrit” i Marash Mirashit

“Pengjet e kujtesës”, një përsiatje filozofike e poetit Ersid Karaj

Libri i ri “Pengjet e kujtesës” i Ersidit është një stad i ri në krijimtarinë e tij.

Një takim i bukur dhe një MINI-KONKURS për letërsinë feministe

Fushata “16 ditë të aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore”

“Wall Street Journal”: Romani i Kadaresë, në top-10 librat e 2023

Gazeta amerikane ka listuar librin e shkrimtarit Ismail Kadare “Kur sunduesit grinden” (“A Dictator Calls”)