“Life in Limbo”, ekspozita e artistit vizual shqiptar Ilir Tsouko hapet në Athinë

Të pranishëm ishin Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, Luela Hajdaraga dhe Oficerja Koordinuese për Diasporën, Joneda Dodaj


Në Galerinë Space52 në Athinë, u zhvillua ceremonia e hapjes së ekspozitës të artistit vizual shqiptar Ilir Tsouko të titulluar “Life in Limbo”, me kuratore Adela Demetja, e cila paraqiste një përzgjedhje fotografish dokumentare nga jeta e përditshme e refugjatëve afganë, gjatë periudhës së strehimit të tyre në një rezort në Shqipëri në vitin 2021-2022, bashkë me disa video të pamontuara, të cilat Tsouko ka filmuar gjatë vizitës së tij në Afganistan vitin 2021.

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga, Oficerja Koordineuse për Diasporën, znj. Joneda Dodaj, përfaqësues nga Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Greqisë, Fondacionet Gjermane ‘’Heinrich Boll Stiftung’’ dhe ‘’Friedrich Ebert Stiftung’’, artistë dhe të rinj të dhënë pas fotografisë dhe mediave sociale, si dhe personalitete nga bota e gazetarisë, dhe të shoqërisë civile në Greqi.

Në flalën e saj përshëndetëse, Ambasadorja znj. Hajdaraga pasi përgëzoi artistin për prezantimin e punës dinjitoze, shprehu mbështetjen dhe gatishmërinë e pakursyer të Ambasadës për prezantimin më të gjerë të punës së tij në aktivitete të ardhshme, në kuadër të promovimit të vlerave artistiko-kulturore shqiptare nëpërmjet artit.

Në të njëjtin ambient, u zhvillua gjithashtu paneli i diskutimit ‘‘Si tregojmë histori? Rreth fuqisë së gjuhës dhe imazheve’’, me folës Ilir Tsouko (ZEIT Magazin – The Washington Post), Silke Weber (DIE ZEIT – SZ Magazin), Homa Ahmadi, politikane afgane në mërgim, Hasina Haidari, ish-gjyqtare afgane, dhe Parwin Hamkar, ish-prokuror në Kabul.

Ekspozita do të jetë e hapur deri në datën 29 prill 2023.

📍 Në Galerinë Space52 në Athinë, u zhvillua ceremonia e hapjes së ekspozitës të artistit vizual shqiptar Ilir Tsouko të…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Monday, April 3, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.