Mete takim me ambasadorin Steiner, diskutohet rritja e bashkëpunimit dhe e investimeve austriake në Shqipër

Aktualisht në vendin tonë operojnë 99 biznese me të paktën 1 aksioner me shtetësi austriake.

Mete: Samiti, mundësi e mirë për përfshirjen e diasporës në zhvillimin e ekonomisë së vendit

Ministria e Financave dhe Ekonomisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, organizuan panelin “Diaspora Shqiptare për Zhvillimin e Qëndrueshëm”, në kuadër të Samitit III të Diasporës.

Mete në ministerialin e Shkupit, prezantohet plani i ri i rritjes për Ballkanin Perëndimor

Pjesëmarrëse në ministerial ishte dhe ministrja e Shtetit dhe Kryenegociatorja, Majlinda Dhuka

Mete: Shqipëria del nga lista “gri” e pastrimit të parave

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Ervin Mete deklaroi se Shqipëria ka dalë nga lista gri e Task Forcës për Veprimin Financiar.

Mete: Hapësira të reja për bashkëpunim ekonomik me Italinë!

Shkëmbimet tregtare me Italinë janë rritur gjatë viteve të fundit, duke arritur në afro 3.5 miliardë euro në vitin 2022

Procesi i Berlinit, sot zhvillohet Ministeriali i Ministrave të Ekonomisë

“Tregu i përbashkët rajonal – një hap drejt Tregut Unik të BE”

MFE: Borxhi publik në nivelet më të ulëta të 10 viteve të fundit

Borxhi publik në fund të gjysmës së parë të vitit vijoi trajektoren rënëse.

Ibrahimaj: Borxhi publik në nivelin 64 %

Në Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë u zhvillua takimi i 16-të i Komitetit Drejtues të Menaxhimit të Financave Publike.