Ibrahimaj: Borxhi publik në nivelin 64 %

Në Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë u zhvillua takimi i 16-të i Komitetit Drejtues të Menaxhimit të Financave Publike.


Në Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë u zhvillua takimi i 16-të i Komitetit Drejtues të Menaxhimit të Financave Publike.

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj bëri të ditur se në mbledhjen e Komitetit u miratua raporti i vitit të shkuar.

“Kemi arritur të zbatojmë planin e veprimit në masën 96 %, duke siguruar një performancë pozitive, sa i përket arritjeve kryesore: uljes së borxhit publik në nivelin 64 %,
përmirësim i deficitit të përgjithshëm fiskal dhe të bilancit primar, rritjes së të ardhurave dhe uljes së informalitetit dhe uljes së detyrimeve të prapambetura të qeverisë qendrore dhe vendore, etj.”, tha Ibrahimaj.

Ajo vuri në dukje se në hartimin e strategjisë së re do të reflektohen rekomandimet e lëna nga institucionet qendrore dhe ndërkombëtare, me synimin për të pasur një sistem sa më të shëndoshë të financave publike dhe për të rritur transparencën.

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.