Festivali “The NECE” sjell në Tiranë edukimin qytetar mbi sfidat e reja të shoqërisë

The NECE Festival do të vijë në Tiranë, në datat 14-17 nëntor, për të bërë bashkë shoqërinë civile, politikën, akademikët, median dhe kulturën

MEKI: 47% vizitorë më shumë në institucionet e trashëgimisë kulturore

Ky vit ka si lajtmotiv eksplorimin e potencialit inovativ të muzeve në edukimin cilësor gjithëpërfshirës dhe kërkimin përmes nxitjes së inovacionit.

Tirana, kryeqyteti mesdhetar i kulturës e dialogut, MEKI mbështetje për skenën e pavarur artistike

Viti 2025 premton plot aktivitete që do të nxisin krijimtarinë, promovimin e dialogut, ndërgjegjes qytetare e përqafimit të fuqisë transformuese të artit e kulturës.

Gonxhja: Spaçi, muze kujtese!

Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit në bashkëpunim me Trashëgiminë Kulturore pa Kufij, Shqipëri (CHwB Albania) dhe Fondazione Santagata per l’Economia della Cultura planifikojnë të mbajnë dëgjesë publike mbi Planin e Menaxhimit për ish-Burgun e Spaçit.

Shqipëria në Bienalen e Venecias me veprën e artistes Iva Lulashi, “Love as a Glass of Water”

Pavijoni i Shqipërisë përfaqësohet nga artistja shqiptare Iva Lulashi, me projektin “Love as a Glass of Water”, mundësuar nga Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit.

Plan Menaxhimi për Parkun Arkeologjik të Bylisit dhe qytetin antik të Klosit

Ky plan synon përmirësimin e aksesueshmërisë, me qëllim promovimin e rëndësisë kulturore të sitit

Shqipëria, pjesë e programit të tregut të përbashkët të BE-së

Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit:“Programi i Tregut të Përbashkët për periudhën 2021-2027”

Krijohet Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Rama emëron Blendi Gonxhen

Kryeministri: Blendi Gonxhe, një drejtues publik që ka spikatur për reformimin dhe modernizimin mbresëlënës të institucionit