Plan Menaxhimi për Parkun Arkeologjik të Bylisit dhe qytetin antik të Klosit

Ky plan synon përmirësimin e aksesueshmërisë, me qëllim promovimin e rëndësisë kulturore të sitit


Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, së bashku me Institutin Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, Universitetin e Bolonjës, Rajonin e Emilia-Romagna, si dhe Zyrën e Administrimit dhe Koordinimit të Parkut Arkeologjik Apoloni-Bylis, janë duke bashkëpunuar me qëllim mbrojtjen, ruajtjen dhe vlerësimin e vlerave historike dhe arkeologjike të parkut të Bylisit dhe kujtesës kulturore të këtij qyteti antik, si dhe atij të Klosit.

Në kuadër të përgatitjes dhe hartimit të Planit të Menaxhimit të Parkut Arkeologjik të Bylisit dhe qytetit antik të Klosit, financuar nga projekti IPA, është organizuar një dëgjesë publike në Bylis.

Falë kontributit të vyer të shumë autorëve, ekspertëve dhe specialistëve të njohur në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, është propozuar një draftplan që synon të rrisë dhe të ruajë përdorshmërinë dhe atraktivitetin e qytetit antik të Bylisit dhe Klosit, si një hap i mëtejshëm i promovimit dhe ruajtjes së pasurive të trashëgimisë kulturore.

Ky plan synon përmirësimin e aksesueshmërisë, me qëllim promovimin e rëndësisë kulturore të sitit, përmes një rrëfimi historik tërheqës dhe emocional, nxitjes së turizmit kulturor dhe inkurajimit të zhvillimit të qëndrueshëm të zonës.

Denaj dhe Ibrahimaj me subjekte agropërpunuese: Prioritet mbështetja e prodhimit vendas

Industria agropërpunuese kryeson me një sërë investimesh të rëndësishme në të gjithë sektorët e saj.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Denaj dhe Ibrahimaj me subjekte agropërpunuese: Prioritet mbështetja e prodhimit vendas

Industria agropërpunuese kryeson me një sërë investimesh të rëndësishme në të gjithë sektorët e saj.