Banka Botërore për Shqipërinë: Rritja ekonomike në 2024-ën 3.3 %

Banka Botërore prezantoi sot raportin e rregullt ekonomik per vendet e Ballkanit Perëndimor.

INSTAT: Ekonomia u rrit me 3.44 % gjatë vitit 2023

Ekonomia shqiptare vijoi trendin në rritje edhe në tremujorin e katërt të vitit 2023.

Sejko: Shqipëria me ecurinë më të mirë të kreditimit në rajon

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë: Ne kemi një rritje të kreditimit në nivelin 10 % me bazë vjetore

Rama: nevojitet një dialog me sipërmarrjen për nevojën e formimit profesional të të rinjve

Konferenca Kombëtare për Arsimin dhe Formimin Profesional

Sejko: Politika monetare do të jetë në varësi të ecurisë së inflacionit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, u shpreh se, vendimmarrja e politikës monetare të Bankës së Shqipërisë, do të vazhdojë të jetë e bazuar në të dhënat e disa treguesve ekonomikë.

Banka e Shqipërisë: Investimet e huaja u rritën në 1.1 miliard euro në 9-mujorin 2023

Rreth një e pesta e tyre i përkasin sektorit të pasurive të paluajtshme, që janë kryesisht blerje pronash nga të huajt

Gazheli: Sistemi informatik doganor në përputhje me standardet e BE

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave Genti Gazheli zhvilloi një takim me drejtues të Programit Asycuda të UNCTAD

Trajnime dhe grante, përfitojnë tetë biznese në Berat

Bizneset kanë përfituar falë programit “Rritu me Biznesin Tënd”, pjesë e Projektit të Rimëkëmbjes Ekonomike dhe Qëndrueshmërisë, me mbështetjen e bashkisë Berat.

INSTAT: Çmimet e prodhimit të mallrave shënuan rritje me 3.1 %

Çmimet e prodhimit në tremujorin e katërt të vitit 2023 shënuan rritje me 3.1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Hyrja në SEPA, Sejko: Kursejmë 20 milionë euro vetëm vitin e parë

Shqipëria do të jetë vendi i parë nga Ballkani Perëndimor që do të aplikojë për tu bërë pjesë e Sistemit Europian të Pagesave (SEPA).