BSH: Forcimi i lekut, konsolidim i ekonomisë shqiptare

Monedha kombëtare ka shfaqur një rritje të konsiderueshme të vlerës së saj kundrejt euros dhe monedhave të tjera.

Numri i pagesave me kartë në 2023 u rrit me 35 %

Në vlerë transaksionesh, pagesat me kartë vitin e kaluar arritën në 64.1 miliardë lekë, 26.6 % më shumë krahasuar me vitin 2022.

Projekti 40 milionë euro për rrugët, turizmi fut në listë edhe Fushë Lurën

Rritja e numrit të turistëve vendas dhe të huaj të interesuar për turizmin natyror dhe të aventurës kanë futur në hartën e investimeve edhe rrugën Arras-Fushë Lurë.

Biznesi shqiptar i bimëve mjekësore në panairin “BIOFACH 2024”

Prodhimi organik është në fokusin e tyre dhe të gjithë bimët që tregtojnë janë të certifikuara sipas Standardit Organik Evropian.

Banka e Shqipërisë: Depozitat në euro u rritën me 15.5%

Në dhjetor 2022, kursimet u rritën me 112 milionë euro.

Vlera e punës së një punëtori në Shqipëri 40% më e ulët se në Rajon

Hulumtimi i Fondit tregoi se Shqipëria ka paga më të ulëta si në sektorin publik dhe atë privat në krahasim me Rajonin.

BSH: Faktorët pozitivë makroekonomikë mbajnë në pozita të forta lekun

Tregu i këmbimeve valutore këtë fillimviti po mbështet pritshmëritë për mbiçmim të mëtejshëm të monedhës vendase.

BSH: Bankat synojnë të zgjerojnë kreditimin për investime në 2024-ën

Banka e Shqipërisë publikoi raportin e vrojtimit mbi kreditimin

SHBA, investitori i pestë më i madh në Shqipëri

Investimet nga SHBA janë rritur me 17.5% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

BSH: 50 milionë euro investime të reja të Kosovës në Shqipëri

Kosova renditet në vendin e katërt në listën e investitorëve të huaj