Siguria kibernetike, mblidhen në Tiranë zyrtarë të Kartës SHBA-Adriatik

Në Tiranë u zhvillua nën kryesimin e Shqipërisë, takimi i drejtorëve të Punëve të Jashtme dhe Krerëve të Ekipeve të Reagimit ndaj Incidenteve të Sigurisë Kibernetike (CSIRT) të Kartës SHBA-Adriatik.


Në Tiranë u zhvillua nën kryesimin e Shqipërisë, takimi i drejtorëve të Punëve të Jashtme dhe Krerëve të Ekipeve të Reagimit ndaj Incidenteve të Sigurisë Kibernetike (CSIRT) të Kartës SHBA-Adriatik.

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme bëri të ditur se takimi u fokusua në përdorimin e politikave dhe diplomacisë për të rritur sigurinë kibernetike nëpërmjet bashkëpunimit rajonal.

Gjatë diskutimeve u theksua roli i Kartës në promovimin e diplomacisë kibernetike dhe sigurisë kibernetike rajonale.

“Po ashtu u theksua roli i Kartës në ndarjen e praktikave më të mira, iniciativat e përbashkëta dhe programet për krijimin e kapaciteteve duke kombinuar elementët politikë dhe teknikë për një qëndrueshmëri më të fortë kibernetike”, thuhet në njoftim. (ATSH)

Lexo më shumë nga

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA