Gonxhja: Përfaqësues të MEKI, trajnim studimor mbi strategjitë e Inovacionit në Izrael

Gjatë këtij trajnimi profesional do të vizitohen insitucionet elitë izraelite të sektorit të Inovacionit, Teknologjisë dhe Zhvillimit në qytetet e Haifa, Tel-Aviv, Jerusalem.


Specialistë, ekspertë e drejtues nga Drejtoria e Përgjithshme e Inovacionit dhe Teknologjisë së Ministrisë së Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit (MEKI), Agjencia e Inovacionit dhe Ekselencës (AIE) në Shqipëri, si edhe nga Agjencia për Inovacion e Kosovës morën pjesë në “Study Tour on Israeli Innovation Strategies”, një trajnim studimor mbi strategjitë e Inovacionit në Izrael.

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja u shpreh se, fokusi do të jetë në marrjen e eksperiencave për ndërtimin e strategjisë proaktive për inovacionin dhe teknologjinë në Shqipëri e Kosovë, duke marrë shembull praktikat më të mira në këtë fushë dhe duke patur parasysh se Izraeli ka dëshmuar rolin e tij si lider dhe aftësinë e tij për të shndrruar idetë në procese dhe shërbime efikase e inovative, të cilat kanë sjellë risi e përmirësime të dukshme dhe të qëndrueshme në fusha të ndryshme si në arsim, infrastrukturë, ekonomi, financë, bujqësi, turizëm, kulturë, etj.

“Njëkohësisht, mësojmë për një kuptim gjithëpërfshirës të sistemit të inovacionit në Izrael, zbatimin e tij në adresimin e sfidave të zhvillimit, së bashku me aftësitë praktike për të iniciuar dhe mbështetur projekte me impakt ekonomik dhe social”, theksoi Gonxhja.

Ky program trajnimi 1-javor mundësohet nga MMASHAV – Agjencia Izraelite për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar dhe MTCT-MASHAV The Golda Meir Carmel Training Center – Qendra e Trajnimeve Carmel.

Kjo agjenci fokuson aktivitetet në ngritjen e kapaciteteve njerëzore dhe “trajnim e trajnerëve” duke ndarë me vendet e tjera, përvojën, eksperiencën si dhe teknologjitë inovative dhe metodologjitë avangard të provuara, nënvizoi Gonxhja.

Gjatë këtij trajnimi profesional do të vizitohen insitucionet elitë izraelite të sektorit të Inovacionit, Teknologjisë dhe Zhvillimit në qytetet e Haifa, Tel-Aviv, Jerusalem.

Nëpërmjet këtij programi gjithashtu do të ngrihen ura të reja bashkëpunimi mes vendeve tona në këtë sektor strategjik e prioritar, shtoi Gonxhja, i cili falënderoi ambasadoren e Izraelit në Tiranë, Galit Peleg. (ATSH)

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.