“Do t’i shërbejmë popullit me gjithë shpirtin”

Realizimi i një jete sa më të mirë për popullin është gjithmonë objektivi i qeverisë së kineze të drejtuar nga PKK-ja dhe sekretarit të përgjithshëm partiak, Xi Jinping.


Realizimi i një jete sa më të mirë për popullin është gjithmonë objektivi i qeverisë së kineze të drejtuar nga PKK-ja dhe sekretarit të përgjithshëm partiak, Xi Jinping.

55 vjet më parë, kreu i shtetit i Kinës ende pa bërë 16 vjeç, shkoi në fshatin Liangjiahe, ku jetoi dhe punoi së bashku me bashkëfshatarët. Pasi u bë Sekretari i Komitetit të Partisë për fshatin, ai i udhëhoqi fshatarët në hapjen e puseve, tokave bujqësore dhe ndërtimin e pellgjeve të biogazit, duke krijuar ndjenja të thella me ta.

Më 15 nëntor të vitit 2012, Xi i zgjedhur si Sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të PKK-së organizoi një konferencë shtypi ku u shpreh: “Populli kinez e do jetën. Ai shpreson të ketë arsim më të mirë, punë më të qëndrueshme, të ardhura më të kënaqshme, sigurime shoqërore më të besueshme, shërbime mjekësore e shëndetësore të nivelit më të lartë, kushte më të rehatshme të banimit dhe mjedis më të bukur. Pritshmëritë e popullit për jetën e bukur janë objektivi ynë.”

“Ne duhet të vizitojmë fshatrat dhe fabrikat e Kinës. Të takohemi me masat popullore për të njohur kërkesat e tyre. Ne duhet të hartojmë politika për të kënaqur masat popullore. Nëse ata janë të pakënaqur nga disa politika, ne duhet t’i rishikojmë ato”, ai i paraqiti këtë kërkesë për çdo zyrtar qeveritar dhe partiak.

Pas kësaj, ai vetë ka qenë në mbi 100 krahina të ndryshme për inspektim dhe hetim.

Çdo vit në Dy Sesionet, ai ka dëgjuar fjalime të përfaqësuesve e deputetëve. Shqetësimet e popullit të paraqitura nga ata, janë përfshirë në rendin e ditës të mbledhjeve të rëndësishme qeveritare, duke u konsideruar si fokus në reformë.

Sipas tij, besimi i popullit është energji për zhvillim, por njëkohësisht është edhe një përgjegjësi e madhe. “Duhet t’i shërbejmë popullit me gjithë shpirtin”.

Burimi CRI.CN

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.