Marrëveshja Hamas – Fatah në Pekin i hap rrugë zgjidhjes së konfliktit në Lindjen e Mesme

Nga Prof. Dr. Enver Bytyçi Njerëzit, grupet shoqërore, por edhe shtetet e qeveritë e tyre,.

CMG-ja: Plani i ri i reformës i Kinës do të sjellë përfitime të reja për botën

Analistët kanë vënë në dukje që kjo dërgon një sinjal të qartë se Kina do të zgjerojë hapjen ndaj botës së jashtme dhe plani i ri i reformës së Kinës do të sjellë më shumë përfitime për botën.

Pekin, Peng Liyuan merr pjesë në kampin veror për fëmijët kinezë dhe afrikanë

Bashkëshortja e kryetarit të shtetit të Kinës Xi Jinping, Peng Liyuan, mori pjesë të premten në kampin veror për fëmijët nga Kina dhe Afrika të zhvilluar në Pekin, të quajtur “Love in the Sunshine”.

Reformat, prioritetet dhe modernizimi i Kinës hyjnë në një fazë të re

Reforma në Kinë është një mjet i fuqishëm për stimulimin e rritjes. Asnjëherë në historinë botërore kaq shumë njerëz nuk kanë përmirësuar standardet e tyre të jetesës, në një kohë kaq të shkurtër

Kina e sotme dhe e së ardhmes: prosperitet, hapje dhe gjithëpërfshirje

Kina synon dhe garanton që e sotmja dhe e ardhmja e saj lidhen fort dhe në mënyrë të sigurt me hapjen dhe gjithëpërfshirjen, drejt rrugës së prosperitetit të qëndrueshëm dhe zhvillimit të gjithanshëm.

Kina do të thellojë reformën dhe hapjen në epokë të re

Sekretari i Përgjithshëm Xi Jinping do të udhëheqë 1.4 miliard kinezë që të zhvillojnë së bashku reformat në epokën e re për të shkruar një kapitull të ri më emocionues.

Nxitja e zhvillimit të lartë dhe e modernizimit të vendit përmes thellimit të reformave

Partia Komuniste e Kinës do të mbledhë seancën e tretë plenare të Komitetit të saj të 20-të Qendror në 15 Korrik në Pekin.

Xi në Kazakistan dhe e ardhmja e ndërlidhur Euro-Aziatike

Duke e quajtur “unik” partneritetin Kinë-Kazakistan, Xi tha se miqësia e dy kombeve është forcuar me kalimin e kohës dhe është një shembull solidariteti, përfitimi reciprok dhe suksesi i ndërsjellë midis vendeve fqinje.

Kinë, vendimet e rëndësishme do të merren në konferencën partiake për thellimin e reformës së vendit

PKK do të nisë plenumin e tretë të komitetit të 20-të qendror të saj më 15 korrik në Pekin.

Ndikimi i pesë parimeve kineze të paqes e rendit botëror në rrjedhat politike të RP të Kinës!

Kanë kaluar 70 vite që kur Republika Popullore e Kinës parashtroi pesë prinicipet e saj për bashkekzistencën paqësore