Problematikat e shqiptarëve në Greqi, ambasadorja Hajdaraga takim me Sekretarin e Përgjithshëm në Ministrinë e Migracionit dhe Azilit

Biseda u fokusua në vonesat për rinovimin e lejeve të qëndrimit; problemet me siguracionet shëndetësore, etj.


Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, Luela Hajdaraga, së bashku edhe me juristë shqiptarë në Greqi, ekspertë në ligjin e imigracionit, zhvilluan një takim me Sekretarin e Përgjithshëm në Ministrinë e Migracionit dhe Azilit të Greqisë, Patroklos Georgiadhis, dhe ekspertë ligjorë pranë kësaj ministrie.

Gjatë këtij takimi, u bisedua lidhur me problematikat e ndryshme që hasin shtetasit shqiptarë në Greqi: si vonesat në rinovimin e lejeve të qëndrimit; kufizimi i lëvizjes në zonën Schengen; problemet e krijuara në rinovimin e siguracioneve shëndetësore dhe ndihmave sociale; problematikat e hasura me platformën e aplikimit, etj.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE

Takim në nivel ekspertësh në Ministrinë e Migracionit dhe Azilit të Greqisë – Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, lidhur me çështjet dhe problematikat me të cilat përballen shtetasit shqiptarë në Greqi.
Ambasadorja znj. Luela Hajdaraga dhe juristë shqiptarë në Greqi, ekspertë në ligjin e imigracionit, zhvilluan një takim me Sekretarin e Përgjithshëm z. Patroklos Georgiadhis, dhe ekspertë ligjorë pranë kësaj ministrie.

Gjatë këtij takimi, u bisedua lidhur me problematikat e ndryshme që hasin shtetasit shqiptarë në Greqi: si vonesat në rinovimin e lejeve të qëndrimit; kufizimi i lëvizjes në zonën Schengen; problemet e krijuara në rinovimin e siguracioneve shëndetësore dhe ndihmave sociale; problematikat e hasura me platformën e aplikimit, etj.

Gjithashtu, nga pala shqiptare u përcollën disa propozime që lidhen me problematikat e mësipërme, si dhe disa ndryshime dhe amendamente në Kodin e ri të Imigracionit, i cili hyri në fuqi më 1 prill 2024, por dhe lidhur me lejet e qëndrimit për shtetasit shqiptarë të moshës së tretë, krijimin e shërbimeve specifike për asistencë të kësaj grupmoshe, digjitalizimin e plotë të procesit për aplikim, dhe lidhur me zgjatjen e afatit të vlefshmërisë së lejeve të qëndrimit dhe uljes së kostove për aplikimet për kategoritë e ndryshme të lejeve.

Sekretari i Përgjithshëm, z. Georgiadhis ishte pozitiv ndaj pikave të parashtruara nga Ambasadorja Hajdaraga dhe eskpertët shqiptarë, dhe u shpreh së disa nga këto pika do të pasqyrohen në projektligjin e ri të Imigracionit.

Të dyja palët u dakordësuan se kategoria e shtetasve shqiptarë që ka nevojë për zgjidhje urgjente të problematikave që lidhen me lejet e qëndrimit janë shtetasit shqiptarë të moshës së tretë, në prag të pensionit.

✅ Takim në nivel ekspertësh në Ministrinë e Migracionit dhe Azilit të Greqisë – Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, lidhur…

Posted by Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Greqi on Thursday, May 23, 2024

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1