Muzhaqi në OKB: Shqipëria promovon barazinë gjinore dhe gjithëpërfshirjen

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi kryeson delegacionin shqiptar në Konferencën CPD 57 mbi Popullsinë dhe Zhvillimin, që po zhvillohet në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, New York.


Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi kryeson delegacionin shqiptar në Konferencën CPD 57 mbi Popullsinë dhe Zhvillimin, që po zhvillohet në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, New York.

Në fjalën e saj në konferencë, ministrja Muzhaqi theksoi se në Shqipëri, përpjekjet për të përmbushur qëllimet e Konferencës Ndërkombëtare për Popullsinë dhe Zhvillimin (ICPD), si pjesë e angazhimeve për të arritur Objektivat për Zhvillim të Qëndrueshëm janë të vazhdueshme në fushën e të drejtave për barazi dhe zhvillim të kapitalit njerëzor.

Më tej, ministrja Muzhaqi bëri një rezyme të plotë të kontekstit ligjor të Shqipërisë në lidhje me popullsinë dhe zhvillimin e qëndrueshëm.

“Në një nivel strategjik, Shqipëria ka një bazë të fortë ligjore që promovon barazinë, gjithëpërfshirjen, aksesin në shërbime dhe një fokus të fortë në dixhitalizimin dhe agjendën e gjelbër të theksuar në Strategjinë Kombëtare për Zhvillimin dhe Integrim” nënvizoi ajo.

Muzhaqi vijoi me prezantimin e një pjesë të punës intensive të bërë ndër vite për përmbushjen e objektivave të zhvillimit të qëndrueshëm për përmirësimin dhe adresimin e çështjeve që lidhen me zhvillimin e popullsisë dhe mirëqenien fizike, sociale dhe mendore, ndër të cilat përmendi: Strategjinë Kombëtare për Rininë 2022-2029, Strategjinë Kombëtare për Shëndetin, Agjendën për Fëmijët, Strategjinë për Kujdesin Social, Përfshirjen Sociale, Arsimin, Barazinë Gjinore, si dhe Planet Kombëtare të Veprimit për Shëndetin Seksual dhe Riprodhues, Personat e moshuar dhe shumë të tjera. (ATSH)

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.