Civici: Varietetet autoktone shqiptare, vlerë për Organizata Ndërkombëtare të Vreshtarisë dhe Verës

Zëvendësministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Enio Civici përfaqësoi Shqipërinë në ministerialin për Vreshtarinë dhe Verën, që u zhvillua në Itali.


Zëvendësministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Enio Civici përfaqësoi Shqipërinë në ministerialin për Vreshtarinë dhe Verën, që u zhvillua në Itali.

Ky aktivitet u organizua nga Organizata Ndërkombëtare e Vreshtarisë dhe Verës dhe ministri italian i Bujqësisë dhe Sovranitetit Ushqimor Francesco Lollobrigida.

Civici e vlerësoi këtë takim me rëndësi të veçantë për çështjet e vreshtarisë dhe industrisë së prodhimit të verës, ku siç tha ai “Shqipëria është vendi i 50-të që i bashkohet OIV në 100 vjetorin e kësaj organizate”.

“Folëm për zhvillimin e sektorit të vreshtarisë dhe verës në Shqipëri dhe vlerat që varietetet autoktone shqiptare sjellin në këtë organizatë”, tha Civici.

Anëtarësimi i Shqipërisë në Organizatës Ndërkombëtare të Vreshtarisë dhe Verës (OIV), në gusht të 2023, erdhi pas një pune të madhe që ka bërë MBZHR bashkë me ekspertët e fushës për të plotësuar çdo hallkë të zinxhirit që kërkon ky proces ndërkombëtarizimi i industrisë së verës “Made in Albania”.

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural po mbështet zhvillimin e industrisë së verës, si një nga produktet tradicionale më të hershme në vendin tonë, që e ka bërë Shqipërinë të njihet për varietetet autoktone të rrushit, prej nga prodhohen një sërë verërash cilësore.

(Marrë nga ATSH)

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.