Mazniku: Reforma Territoriale rriti me 271% të ardhurat e bashkive


Të ardhurat nga pushteti vendor shënuan rritje të konsiderueshme gjatë vitit 2023.

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku, bëri të ditur se, 271% u rritën të ardhurat e pushtetit vendor në vitin 2023.

Sipas tij, reforma territoriale e 2015-ës ndihmoi bashkitë të rrisnin ekonomitë e tyre dhe të forcojnë pozitat në administrimin e të ardhurave, për më shumë investime në shërbim të qytetarëve.

Ndërsa në vitin 2015 u mblodhën në total rreth 13,1 miliardë lekë, në vitin 2015 ky tregues shënoi 31 miliard lekë më shumë.

Peshën më të rëndësishme në të ardhura e zënë taksat lokale, taksa e pasurisë dhe taksa mbi biznesin e vogël. (ATSH)

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…