Përmbushja e rekomandimeve të Komitetit kundër Torturës të KiE-së, Bushka takon Gulia Re

Kryetarja e Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Klotilda Bushka, u takua sot me shefen e Zyrës së Këshillit të Evropës (KiE) në Shqipëri, Gulia Re.


Kryetarja e Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Klotilda Bushka, u takua sot me shefen e Zyrës së Këshillit të Evropës (KiE) në Shqipëri, Gulia Re.

Gjatë takimit u diskutua mbi ndjekjen nga Kuvendi të përmbushjes së rekomandimeve të Komitetit kundër Torturës të KiE-së, që ka konstatuar mbingarkesë në burgje dhe raporte jo të balancuara mes të dënuarve e të paraburgosurve, eficencën në drejtësi, garantimin e të drejtës së pronës dhe regjistrimit të saj nga Agjencia e Trajtimit të Pronës dhe Agjencia Shtetërore e Kadastrës, të drejtat e minoriteteve, zbatimin e rekomandimeve të GRECO (Grupi i shteteve kundër korrupsionit të KiE) etj.

Për këto çështje Shqipëria raporton pranë KiE-së, si një vend anëtar, prej vitit 1995.

Bushka e falenderoi Gulia Re për mbështetjen që KiE u jep autoriteteve shqiptare, për konsolidimin e standardeve më të mira të demokracisë dhe të drejtave të njeriut, në të cilat, sipas raporteve të KiE, Shqipëria vlerësohet si vend me progres.

Kryetarja Bushka dhe shefja e Zyrës së KiE-së, Gulia Re, ranë dakord që bashkëpunimi i Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut me zyrën e KiE-së në Tiranë do të vijojë të jetë i qëndrueshëm dhe efektiv, për çështjet që lidhen me të drejtat e njeriut, demokracinë dhe shtetin e së drejtës.

Filmi i regjisorit shqiptar Gentian Koçi shfaqet tashmë në Greqi!

“A cup of coffee and new shoes on” është një bashkëprodhim mes Shqipërisë, Portugalisë, Greqisë dhe Kosovës

Global 360

Komandanti i NATO-s për Evropën: Po shtojmë forcat në Kosovë

Cavoli vlerësoi se tensionet etnike në Bosnjë gjithashtu kanë potencial për të përshkallëzuar dhe destabilizuar rajonin e Ballkanit Perëndimor

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Fjala është e para!

Na pëlqejnë fjalët e mençura dhe i marrim me vete! Ndaj fjala mbetet e para dhe e fundit si ajri…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Filmi i regjisorit shqiptar Gentian Koçi shfaqet tashmë në Greqi!

“A cup of coffee and new shoes on” është një bashkëprodhim mes Shqipërisë, Portugalisë, Greqisë dhe Kosovës