Aftësitë digjitale, UNDP Albania mbështet 4100 nxënës nga gjashtë bashki të vendit

Projekti CERS adresoi procesin e përmirësimit të sektorit të arsimit në Shqipëri, pas tërmetit të 26 nëntorit 2019


Rreth 4100 nxënës nga 6 bashki të vendit: Kamza, Tirana, Shijaku, Durrësi, Rrogozhina dhe Kurbini, tashmë kanë mundësi të përfitojnë aftësi digjitale falë 8 laboratorëve të IT-së në kuadër të bashkëpunimit të PNUD-it me qeverinë kroate.

Shkolla 9-vjeçare “Migjeni” Mamurras në Kurbin është një prej 8 shkollave përfituese në kuadër të Fondit të Mbështetjes për Rimëkëmbjen e Arsimit CERS, i financuar nga qeveria e Kroacisë dhe i zbatuar nga PNUD, në bashkëpunim me qeverinë shqiptare.

Mësuesi i TIK-ut në këtë shkollë thotë se, “nga mësimi me në qendër mësuesin, tani nxënësi është në qendër! Përqendrimi i tyre është më i madh, janë më të motivuar dhe ndjejnë kënaqësi në realizimin e detyrave. Mësimdhënia dhe mësimnxënia për lëndën e TIK është lehtësuar ndjeshëm”.

“Gjithashtu, sot kemi mundësinë të ndërthurim pjesën teorike të lëndës me atë demonstruese, duke ndikuar në përmirësimin e rezultateve”, shprehet ai.

Njëkohësisht, përmes partneritetit strategjik mes qeverisë kroate dhe UNDP, CERS ka realizuar edhe rindërtimin nga e para të shkollës 9-vjeçare & kopshtit “Iliria” në Fushë-Krujë, një objekt arsimor i dëmtuar më herët nga tërmeti shkatërrimtar dhe që ka hapur dyert më e sigurtë dhe më bashkëkohore vitin e kaluar akademik.

Projekti CERS adresoi procesin e përmirësimit të sektorit të arsimit në Shqipëri, pas tërmetit të 26 nëntorit 2019. Projekti ishte pjesë e angazhimit financiar të qeverisë kroate gjatë Konferencës Ndërkombëtare të Donatorëve, e organizuar në Bruksel më 17 shkurt 2020.

Lexo më shumë nga

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…