Mbështetja nga IPARD, plantacion me shegë për eksport në Fier

Agro HRP3M në fshatin Bashkim, Fier, është një ndër sipërmarrjet me plantacionet më të mëdha të shegëve në vend


Prodhimet shqiptare po kërkohen gjithmonë e më tepër në tregjet e huaja, duke treguar rritjen e cilësisë dhe përmirësimin e standardeve të produkteve vendase.

Agro HRP3M në fshatin Bashkim, Fier, është një ndër sipërmarrjet me plantacionet më të mëdha të shegëve në vend, e cila prodhon për tregun vendas dhe atë evropian, me destinacion kryesor Austrinë.

Mbështetur nga programi IPARD II, për zgjerimin e sipërfaqes së mbjelljeve, ujitjen me pika dhe zbatimin e teknikave të duhura të kultivimit, Agro HPR3M, sot ka një sipërfaqe prej 14 hektarë me shegë.

Përmes programeve subvencionuese synohet fuqizimi i fermerëve në vend, rritja e bashkëpunimit midis tyre, krijimi i sipërmarrjeve të mëdha, për të gjeneruar më shumë punësim dhe të ardhura në zonat rurale.

Lexo më shumë nga

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.