Margariti takon Boos: Hapësira për Shqipërinë, në Panairin e Librit të Frankfurtit

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti dhe presidenti i Panairit të Librit të Frankfurtit, Juergen Boss vizituan qendrën “Sotir Kolea”.


Ministrja e Kulturës, Elva Margariti dhe presidenti i Panairit të Librit të Frankfurtit, Juergen Boss vizituan sot qendrën më të re të librit që i është dhuruar lexuesit, “Sotir Kolea”.

Gjatë kësaj vizite, ministrja informoi mbi pasurinë e paçmueshme të kësaj biblioteke, por edhe shkëmbeu ide se si mund të prezantohet krijimtaria e autorëve shqiptarë në hapësira ndërkombëtare.

Po ashtu, në fokus të takimit ishte përfshirja në programe që krijojnë mundësi për botuesit, përkthyesit dhe autorët, për të shkuar drejt një përfaqësimi zyrtar të Shqipërisë në këtë ngjarje të madhe të librit botëror.

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.