Nikolla pret ambasadorin Soreca: Avancim i reformës në drejtësi dhe reformës elektorale

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, priti sot ambasadorin Luigi Soreca, I Ngarkuar me Punë në Delegacionin e BE-së në Tiranë.


Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, priti sot ambasadorin Luigi Soreca, I Ngarkuar me Punë në Delegacionin e BE-së në Tiranë.

Nikolla shprehu kënaqësinë e rifillimit të bashkëpunimit të Kuvendit me Soreca-n, i cili ka një bazë solide prej misionit të tij si ambasador i BE në Tiranë.

Nikolla dhe Soreca biseduan mbi rritjen e rolit të Kuvendit në integrimin evropian gjatë fazës së zhvillimit të negociatave, për sfidat e lidershipit të Shqipërisë në Procesin e Berlinit si edhe avancimin e reformës në drejtësi dhe reformës elektorale.

Nikolla nënvizoi disa nga masat prioritare që ka marrë Kuvendi, si zbatimi i masave të parashikuara në Planin e Veprimit për zbatimin e rekomandimeve të Raportit të Progresit të Raportit për vitin 2022, fillimi i përgatitjes së dokumenteve mbi procesin e negociatave, si Udhërrëfyesi mbi Funksionimin e Institucioneve Demokratike, përfshirë procesin zgjedhor, rolin e medias në procesin zgjedhor, financimi i partive politike, transparenca dhe integriteti i Kuvendit etj., dhe Udhërrëfyesi mbi Sundimin e Ligjit, përfshirë luftën kundër korrupsionit dhe të drejtat themelore etj. Për t’iu përgjigjur më mirë sfidave të procesit të negociatave, Kuvendi përmirësoi Ligjin mbi rolin e Kuvendit në procesin e intregrimit si edhe krijoi strukturën e re të Shërbimit të Integrimit Evropian. Kuvendi mbështet avancimin e reformës në drejtësi dhe realizimin e reformës zgjedhore. Gjithashtu, Kuvendi po mbështet luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe organet e drejtësisë në dhënien fund të kulturës së pandëshkueshmërisë

Kuvendi, nënvizoi Nikolla, do të vijojë të garantojë legjitimitetin demokratik të procesit të integrimit evropian

Ambasadori Soreca shprehu kënaqësinë e bashkëpunimit me Kuvendin dhe institucionet e Shqipërisë, vlerësoi lidershipin e Kuvendit në procesin e integrimit evropian dhe nënvizoi se Shqipëria po hyn në një fazë të re të këtij procesi, vuri në dukje mbështetjen e Delegacionit të BE-së për lidershipin e Shqipërisë në Procesin e Berlinit, vlerësoi rezultatet e dukshme të reformës në drejtësi dhe funksionimin e organeve të drejtësisë, si edhe nënvizoi nevojën për avancimin e reformës elektorale dhe mbështetjen e delegacionit të BE-së për këtë reformë.

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.