Biden: Bota duhet t’i bëjë ballë agresionit të zhveshur të Rusisë

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden u bëri thirrje liderëve botërorë që të ngrihen kundër Rusisë dhe të mbështesin sovranitetin e Ukrainës,


Presidenti i SHBA-së, Joe Biden u bëri thirrje liderëve botërorë që të ngrihen kundër Rusisë dhe të mbështesin sovranitetin e Ukrainës, në një fjalim të fuqishëm në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

“Rusia beson se bota do të lodhet dhe do ta lejojë atë të brutalizojë Ukrainën pa pasoja”, tha ai në selinë e OKB-së në Nju Jork, ku merrte pjesë edhe presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky.

“Por unë ju pyes këtë: nëse ne braktisim parimet thelbësore të Kartës së OKB-së për të qetësuar një agresor, a mundet ndonjë shtet anëtar në këtë organ të ndihet i sigurt se është i mbrojtur? Nëse lejojmë që Ukraina të ndahet, a është pavarësia e ndonjë kombi e sigurt?”

Biden tha se komuniteti ndërkombëtar duhet të ngrihet kundër këtij agresioni të zhveshur sot për të penguar agresorët e tjerë të mundshëm nesër.

Ky është samiti i dytë i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së të liderëve botërorë që zhvillohet që nga pushtimi i përgjithshëm i Rusisë ndaj fqinjit të saj në shkurt 2022.

Nga e marta e në vazhdim, më shumë se 140 kryeministra dhe krerë shtetesh do të mbajnë fjalime në Debatin e Përgjithshëm.

Zelensky, i cili po merr pjesë personalisht në ngjarjen në Nju Jork për herë të parë që nga shpërthimi i luftës, ka të ngjarë të tërheqë vëmendjen më të madhe, dhe të marrë pjesë në një seri takimesh.

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…