Bushati takim me ambasadorin e Kroacisë, në Uashington

Aambasadori i ri i vendit tonë në SHBA, Ervin Bushati ka filluar takimet e kortezisë me trupin diplomatik në Uashington DC.


Me rastin e fillimit të detyrës, ambasadori i ri i vendit tonë në SHBA, Ervin Bushati ka filluar takimet e kortezisë me trupin diplomatik në Uashington DC.

Bushati u prit sot nga ambasadori i Kroacisë në Uashington DC, Pjer Šimunović.

Ambasadori Šimunović i shprehu Bushatit urimet e rastit për fillimin e detyrës dhe theksoi marrëdhëniet shumë të mira ndërmjet dy vendeve. Gjithashtu, ai e njohu me aktivitetin e trupit diplomatik në Uashington DC.

Nga ana e tij, ambasadori Bushati e falenderoi ambasadorin Šimunović për mikpritjen e ngrohtë dhe për këshillat e vlefshme, bazuar në përvojën e tij në Uashington DC.

Ndër të tjera, theksoi se Kroacia mund të merret si rast suksesi dhe shembull i mirë për realizimin e disa prioriteteve ndërmjet Shqipërisë dhe SHBA.

AKSHI: e-Albania do të përdorë Inteligjencën Artificiale

Në portalin e-Albania, sot kemi 1233 shërbime publike për qytetarët dhe biznesin

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

AKSHI: e-Albania do të përdorë Inteligjencën Artificiale

Në portalin e-Albania, sot kemi 1233 shërbime publike për qytetarët dhe biznesin